Bu kez Enez'de yapıldı

Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği ile Bulgaristan Burgaz'da bulunan ALEFl Derneği'nin, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Tü

GÜNDEM 2.10.2017 20:34:00 0
Bu kez Enez

BOSTANCI BİLGİ ALDI

 

'Efsanelerin Yolu' için geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'ın Primorsko İlçesi'nde sergilenen proje etkinlikleri bu kez Enez İlçesi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da katıldı. Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği ve Bulgaristan'ın Burgaz şehrindeki ALEF Derneği yöneticileri ile bir araya gelen Bostancı, proje hakkında bilgiler alıp, Türk ve Bulgar ekiplerle bir görüşme yaptı. 

 

“ENEZ ZENGİN BİR İLÇE”

 

Bulgaristan'dan gelen konuklara ilçe hakkında bilgiler veren Bostancı, Enez'in yeni gelişen bir ilçe olduğunu belirterek, "Enez gölleri, faunası ve bitki türleri ile zengin bir ilçe. Tarihi, denizi, balığı ve en önemlisi kalesi ile turiztlerin ilgisini çeken bir yer. Zengin bir tarihimiz var" dedi.

 

ESKAD ve ALEF derneklerinin proje etkinliği için Enez'de olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade eden Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, "İnsanlar bu dünyada şu dine, bu kültüre sahipler diye değil insan odaklı bir şekilde yaşamalı. Kültürlerin kaynaşması için bir araya gelmeliyiz. Bugün de burada her iki derneğin kültürel etkinlikleri için buradayız. Enez'e hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

 

Proje etkinliğinin ardından Bulgaristan'dan Enez'e gelen konuklara Enez Kalesi gezdirildi ve burası hakkında bilgiler verildi.