Babaeski'de bir araya geldiler

Babaeski'de kurulu bulunan Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin daveti üzerine gelen Bulgaristan'ın Lubimets kentinin 50 Yaş Üstü Kadınlar Kulübü üyeleri ilçede kadınlarla bir araya

GÜNDEM 2.10.2017 20:13:00 0
Babaeski

Bulgaristan'ın Lubimets kentinde kurulu 50 Yaş Üstü Kadınlar Kulübü Başkanı Vala Bozalieva ile 48 üyeden oluşan grup, Hükümet Konağı önünde, Babaeski Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Özcan, Başkan Yardımcısı Saffet Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Zehra Topuz, üyeler Hülya Şentürk, Ertan Topuz, Hayrettin Kutluk ve Babaeski Belediye Meclis Üyesi Gülten Kaymaz tarafından karşılandı.

 

“BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUK”

 

"Öncelikle şunu samimi olarak belirtmek gerekirse, Babaeski Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Fatma Özcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından burada çok güzel, çok sıcak ve mutlu bir şekilde sanki kendi evimizdeymiş gibi karşılandık.”diyen Başkan Vala Bozalieva sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bizim atalarımızda bu topraklarda yaşamış. Burada olmaktan çok mutlu olduk. Bizler Bulgaristan'ın Lubimets şehrinde 50 Yaş Üstü Dans Eden Kadınlar Kulübü üyeleriz. Bulgaristan da yapılan 50 Yaş Üstü Dans Eden Kadınlar yarışmalarında üç defa birincilik elde ettik. Bugün Babaeski İlçesi'nden sonra Lüleburgaz İlçesi'nin tarihi yerlerini gezeceğiz. Ayrıca, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu'nu ziyaret edip, onların çalışmalarını izleyeceğiz. Yarında Kırklareli Yayla Mahallesi'nde yapımı devam eden Atatürk'ün evini ziyaret etmek istiyoruz. Bu gece Babaeski'de konaklayacağız burada Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği için de dans gösterilerimiz olacak."

 

“SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”

 

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Özcan ise, "Bizimde gelen konuklarımıza dernek olarak sürprizlerimiz olacak. Bizim amacımız iki ülke arasındaki kadınlarla daha sık görüşüp, birlikte zaman geçirmek ve ortak değerlerimizi paylaşmaktır" şeklinde konuştu.