Ak Parti Yönetiminden İstifa Eden Ünlü, İddialara Yanıt Verdi

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Yönetiminden istifa eden Ak Parti Kapaklı eski Yönetim Kurulu üyesi Reşat Ünlü, yazılı basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 2.10.2017 19:59:00 0
Ak Parti Yönetiminden İstifa Eden Ünlü, İddialara Yanıt Verdi

Ünlü, basın açıklamasında hakkında çıkan iddialara yönelik; Ak Parti’den değil, Ak Parti yönetiminden istifa ettiğini belirtti.

 

‘’BENİM AK PARTİ’DEN İSTİFAM SADECE YÖNETİM KURULUNDANDIR’’

 

Ak Parti Kapaklı eski Yönetim Kurulu üyesi Reşat Ünlü, 2003 yılından beri üye olduğu Ak Parti’den istifa etmediğini, sadece yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. Ünlü; Değerli kamuoyu; Bildiğiniz üzere birkaç gün önce hakkımda yerel bir gazetede yalan haber çıkmış ve bu yalan haber hakkımda daha sonra çirkin ve seviyesiz bir haber ile devam etmiştir. Hakkımda çıkan haberde Ak Parti’den istifa ettiğim ve bunun sebebi ise birim başkanlığı görevi ile alakalı olduğunu söylemeleridir. Bu son derece basiretsiz ve aciz gazetecinin kendi fevri çıkarlarını ön planda tutarak sadece tek merkezden yönetildiğini gösterir. Ben şahsım Reşat Ünlü olarak, Ak Parti’de 2002,2003 yıllarında üye olmuş ve bugüne kadar aynı aşkla ve aynı heyecanla bana verilen tüm görevleri sorgulamadan şerefimle icraa ettiğime inanıyorum. Benim Ak Parti’den istifam sadece yönetim kurulundandır. Kesinlikle bu davaya baş koyduğum yolumdan istifa etmedim. Açık ve net. Ak Parti Yönetim Kurulu toplantısında sayın İl Başkanım Cüneyt Yüksel başkanıma parti içerisinde yönetimin değişmesi gerektiğini söyleyerek ve bununla ilgili bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu dile getirmiş olup, bu yönetimin değişmemesi ile istifa etmiş bulunmaktayım. Kesinlikle ve kesinlikle ben baş komutanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir askeri olarak yoluma devam edeceğimi söyledim. İl başkanımız, kabul etmedi ile karar alındı’’ dedi.

 

‘’GAZETEYE HABERİN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEMEK İÇİN GİTTİM’’

 

Gazeteye, sadece haberin yanlış olduğunu, gerçeği yansıtmadığını söylemek için gittiğini söyleyen Ünlü, sonrasında gelişen olaylardan gazeteyi sorumlu tuttu. Ünlü; ‘’ Benim birim başkanlığı görevi verilmediğinden dolayı istifa ettiğim bilgisi sizin partiden mi? Sokaktan mı? Ya da eşiniz ve Ak Parti Kapaklı İlçe yönetiminde görevli olan Naciye Bozkurt hanımefendiden mi geldi. Yoksa sizin fevri çıkarlarınız ile alakalı mı? Siz de devletine kurşun sıkan hain FETÖ/PDY yapılanmasının bir ayağı olan ve hükümeti içeriden çürütmeye kendini adayan bir oluşum içerisinde misiniz? Bu gelişen olaylara istinaden her zaman gittiğim ofisinize ziyarette bulundum. Akabinde bu bilginin yanlış olduğunu beyan etmeme rağmen yaptığı haberin sahibini muhatap almayıp, ne kadar basiretsiz ve medeniyetsiz olduğunuzu gösterdi. Daha fazla kendimi yormadan ve İmam Şafii’nin dediği gibi (Kırk alimi bir delille yendim, bir cahili kırk delille yenemedim’ sözünü benimseyip ayrıldım. Bu konuşmalarımızın ardından emniyete gidip hakkımda tehdit ettiğimi ve can güvenliğinizin olmadığını söylemeniz beni şaşırtmadı’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ