'Dezavantajlı Gruplara Yönelik Eğitim Düzenlendi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Edirne Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü toplantı salonunda "Dezavantajlı Gruplara Yaklaşım ve Projeler" konulu Hi

GÜNDEM 1.10.2017 22:22:00 0

Düzenlenen eğitime, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcıları Erdinç Topçu ve Sebahattin Bilgiç, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Huzurevleri Müdürü Tamer Tahmazoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Arabulucu görevini sürdüren Bahattin Ulusoy ve Edirne Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görevli meslek elemanları katılım sağladı.

 

‘’İŞİMİZ İNSANDIR’’

 

Eğitimde; hazırlanacak olan Sosyal İnceleme Raporları üzerine, aile içi iletişime, yapılan denetimlerin önemine vurgu yapılarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının uyguladığı sosyal hizmet modellerinin, dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşlara en iyi şekilde aktarımı üzerine durulurken, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş eğitim sonunda yaptığı konuşmada şunları sıraladı: “Bakanlığımız bünyesinde yapılan işler insan odaklı işlerdir, İşimiz insandır. Bu yüzdendir ki yaptığımız işler hata kabul etmez, bekletmeye ve ertelemeye gelmez. Yaptığımız işlerin temelinde insan faktörü olduğu için yaptığınız mesleki çalışmalar ve denetimler önem arz etmektedir. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli meslek elemanlarımız yani sizler tarafından hazırlanan Sosyal İnceleme Raporları bir insanın, bir ailenin yaşamını temelden etkileyecek düzeydedir. Bu açıdan Sosyal İnceleme Raporlarını her zamanki gibi titizlikle hazırlamanızı arzuluyor ve rica ediyorum. Bünyemizde çalışan siz değerli personellerimize, işlerinizi özverili bir şekilde yaptığınız içinde ayriyeten teşekkür ediyorum. Bugün burada dezavantajlı gruplara karşı yaklaşımlar ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler üzerine hizmet içi eğitim aldınız. Bu eğitim neticesinde yapmamız geren yeni projeler üretmek, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal hizmet modelleri ve sosyal hizmet yaklaşımları kapsamında çalışmalarda bulunmak. Değerli arkadaşlar, meslek hayatınızda bugünkü eğitimi en iyi şekilde uygulayacağınızdan şüphem yok. Bu tür önemli bir hizmet içi eğitime katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.  

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL