Alkan'ın yeni kitabı Edirne'de okuyucularıyla buluşacak

Beş kitaplık "Kalk Gidelim" serisinin 6. kitabında Edirne'yi kaleme alan Esra Alkan'ın yeni kitabı ilk kez Edirne 5. Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşacak.

GÜNDEM 1.10.2017 22:15:00 0
Alkan

“EDİRNE’DE YAŞAMIŞ İNSANLAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

 

Çocukları, anne ve babalarıyla birlikte seyahat ettirmeyi hedeflediğini ifade eden Alkan, “Kalk Gidelim Edirne’ isimli kitabın bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Alkan, Edirne’yi “Edirne’de yaşamış insanlar ve hala yaşayan insanlar beni çok etkiledi. Edirneli o kadar rahat, o kadar kucaklayıcı, o kadar kendi ki, bu samimiyet Edirne’de beni küçükten büyüğe sardı” diye anlattı.

 

“Kalk Gidelim Düzce” ile başladığı seriye Mardin, Sinop ,Rize ve  Ahlat’la davet eden Esra Alkan, serinin altıncı kitabında Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı; barışın ve hoşgörünün şehri Edirne’yi tercih etmiş. Şu anda basımı gerçekleştirilen ‘Kalk Gidelim Edirne’ isimli kitap ilk kez Edirne Belediyesi tarafından 6-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Edirne 5. Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşacak. Edirne 5. Kitap Fuarı’nda yer alacak olan yazar kitaplarını 7-8 Ekim tarihlerin Saat: 15.00 ile 18.00 saatleri arasında imzalayacak. 

 

‘Kalk Gidelim’in önce TRT’de yayınlanan bir seyahat programı olduğunu ifada eden Alkan, “ Televizyon programlarını yaparken, ileride kitaplara çevirebilmek adına çok bol araştırmalar yapmıştım. TRT’de yayınlanan programın son bulmasıyla birlikte belgesellere ve kitaplara geçtim. İlk kitap Kalk Gidelim Düzce’ydi. Sonra Mardin, Sinop, Ahlat, Rize ve şimdi de Edirne” dedi.

 

Her program başka bir şeye evirildiğini belirten Alkan, “Televizyondaki program kitaplara evirildi. Kitaplarda seyahat ettirsin istedim hayalim buydu.  Televizyon programlarından kitaplar üredi; kitaplarda çocukları ve ebeveynleri birlikte haz alabilecekleri, güzel seyahat edebilecekleri bir yola soksun istedim.