Bu Okul Rekor Başvuru Aldı

Edirne'de hareketli yaşam kültürünü kazandırmak ve obezite ile etkin mücadele etmek adına sağlıklı zayıflama ve obezite okulu açıldı. Önceki gün açılışı gerçekleştirilen okula

EĞİTİM 29.09.2017 22:39:00 0
Bu Okul Rekor Başvuru Aldı

‘’TOPLUMUN YÜZDE 30’U OBEZ’’

 

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu; ‘’Obezite, yaşam kalitesini düşüren birçok kronik hastalıkların en önemli sebebidir. Örneğin diyabet hastalığının yarıdan fazlasının, kalp hastalıklarının üçte birinin, hipertansiyonun da yarısından sorumlu olduğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. Obeziteye bağlı ölümler de dünya sağlık örgütü rakamlarına göre 3 milyon olarak belirtilmiştir. Ülkemizde de bayanların yaklaşık %80’i, erkeklerin de %70’i düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Ayrıca yine erkeklerin yaklaşık %20’si, bayanların da yaklaşık %40’a yakını yani toplumun %30’a yakını obez olarak bilinmektedir. İşte bu yüzden toplum tarafından obeziteye karşı farkındalık sağlanması, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekilmesi önem arz etmektedir’’ dedi.

 

İLK GÜNDEN REKOR BAŞVURU

 

Önceki gün açılan Sağlıklı Zayıflama ve Obezite Okuluna yaklaşık 120 katılımcının başvurduğunu belirten Kişioğlu, ilk etapta 48 kişiyi eğitime alacaklarını belirtti. Kişioğlu; ‘’Seçilmiş olan katılımcıların kan tahlilleri yaptırılarak fiziksel şartlarına göre uzman hekim tarafından değerlendirilmiştir. Burada da diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistlerle teorik ve uygulamalı eğitimler sekiz hafta boyunca sürdürülecektir. Hedeflenen ağırlık kaybında en başarılı olan katılımcılar ayrıca ödüllendirilerek, daha sonraki eğitimlerde başarılı olan bu öğrencilerimiz koçluk sistemi oluşturularak diğer öğrencilere eğitmenlik yapacaktır. Tüm vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam için hareketli yaşama davet ediyoruz. Sağlığınız için hareket edin; dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenin’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ