Tarihi Geçmiş İlaçlar Bertaraf Edildi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarihi geçmiş ilaçları bertaraf etti. Yaklaşık iki yıl önce hayata geçirilen proje ile birlikte vatandaşların kullanmadığı tarihi geçmiş ilaçları, Ã?

GÜNDEM 27.09.2017 20:35:00 0
Tarihi Geçmiş İlaçlar Bertaraf Edildi

İLAÇLAR TOPLATILDI

 

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü çalışma ile birlikte kullanılmayan tarihi geçmiş ilaçları bertaraf etti. Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer; Kullanılmayan ilaçların zaman zaman şehir çöplüklerine atılarak doğaya ve çevreye zarar verdiği maalesef görülmüştür. Konunun çevre sağlığı ve halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskler düşünülerek Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı ile ortak bir proje olan Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf Projesi hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında il merkezimizde 52 sağlık merkezimize, kamu ve özel hastanelerimize, aile sağlığı merkezlerimize atık ilaç toplama kutuları konulmuş ve burada biriken ilaçlar belediye ekiplerince alınarak tıbbi ve tehlikeli atık deposunda muhafaza edilmiştir’’ ifadelerini kullandı.

 

AMAÇ; ‘’ÇEVREYE VERİLEN ZARARIN ÖNÜNE GEÇMEK’’

 

Tarihi geçmiş ilaçları uzman ekiplerle birlikte toplayan yetkililer, asıl amacın çevreye olan zararı önlemek olduğunu belirtti. Yetkililer; Toplanan bu ilaçlar Valiliğimiz finansmanı ile tehlikeli atık bertaraf lisansı bulunan özel tesislerde bertaraf edilecek olup bu konuda işlemler başlatılmıştır. Projenin ilk hedefi tarihi geçen ilaçların doğaya ve çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi ve bu konuda toplum bilincinin oluşturulmasıydı. İki yılsonunda ulaşılan rakamlar göz önünde bulundurulduğunda halkımızın tarihi geçen ilaçları artık çöpe atmayarak, atık ilaç toplama kutularına attığı ve bu konuda istenen bilinci kazandığı, toplumsal duyarlılığın arttığı açık bir şekilde görülmektedir’’ dediler.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ