Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesinde 383 ada yanındaki 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda, yapımına başlanan Mahalle Evi ve Taziye Evi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 24.09.2017 18:00:00 0
Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

ÇOCUKLAR GÜVEN İÇİNDE OYUN OYNAYABİLİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri yeni park alanlarını halkın kullanımına kazandırmaya devam ediyor. Bağlık Mahallemizde Cansu Sokak’ta bulunan 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda park yapım çalışmaları sürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Buradaki park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapıldı. Çocuklarımızın güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için kauçuk oyun alanları oluşturuldu. Çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirildiği alanımızda pergole ve oturma grupları monte edildi. Park alanımızdaki yeşil alan ve bitkilerin bakımı da otomatik sulama sistemi ile gerçekleştiriliyor” dedi.

 

514 METREKARELİK BİR ALAN ÜZERİNE KURULUYOR

 

Park alanı içinde Taziye Evi ve Mahalle Evi yapım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Taziye Evi ve Mahalle Evi toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evi bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak. Bu proje sayesinde Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek, ev hanımları da Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.

 

Akay, parkın hemen yanında yapımına başlanan mini futbol sahası ve basketbol sahasının da tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.