"Ahilik Haftası eskisi gibi yapılmıyor"

Kırklareli'nin Babaeski ilçe Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Ahilik Haftası nedeniyle Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal'ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 22.09.2017 20:35:00 0
"Ahilik Haftası eskisi gibi yapılmıyor"

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Ahilik Haftası etkinliklerinin eskisi gibi yapılmadığını belirterek, "Ahilik geleneği bizim esnafımız, tüccarımızın, ticaret yapanların en güzel özelliklerinden, bütün geleneklerimizin bir arada toplandığı, etik değerlerin bir arada toplandığı, bir gelenektir. Bu da tabii eskiden daha görkemli bir şekilde kutlanırmış ama maalesef şimdi bu sadece takvimlerde yazıyor.

 

BELEDİYEDEN DESTEK SÖZÜ

 

Ahilik kutlamalarının eskisi gibi yapılmadığını ifade eden Başkan Hacı, "Belki Anadolu'da bugün büyük şehirlerde Ahilik Haftası ile ilgili kutlamalar vardır ama bu kutlamaların bizim ilçemizde de yerleşmesini istiyoruz. Bu esnafın etik değerlere bağlı olduğunu, bu değerlere uyması gerektiğini hatırlatan bir takım kutlamalar, etkinlikler yapılabilir. Bu etkinliklerin yapılması halinde biz belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Ahilik haftasını kutluyorum" dedi.

 

KAPİTALİZM ÇIKTI MERTLİK BOZULDU

 

Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "Ahilik Anadolu Selçukluları'ndan Ahi Evran'dan, Osmanlılara, oradan da Türkiye Cumhuriyeti'ne geçen, ticarette dürüstlüğün, ahlakın, sembolü olarak kullanılır. Bugünkü ekonomik şartlar Selçuklular'dan, Osmanlı'dan gelen geleneğimizi bozdu desek yeri var. Çünkü çoğu ticaret erbabı uluslararası sermaye ile yarışa bilmesi için tabii o ahlakı, o dürüstlüğü kaldırdı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.