Edirne Ahisi Yılmaz: Meslek okullarımız atıl duruma geldi

Edirne'de Yılın Ahisi seçilen oto tamircisi Hasan Yılmaz'a düzenlenen törenle Şed'dini Edirne Valisi  Günay Özdemir, kuşattı.

GÜNDEM 21.09.2017 21:53:00 0
Edirne Ahisi Yılmaz: Meslek okullarımız atıl duruma geldi

Anahtar taşıyarak başladığı mesleğinde bugün yılın Ahisi seçilmenin onurunu yaşadığını söyleyen Yılmaz, "Türkiye'de mesleki okullarımız bugün çok atıl duruma gelmiştir. Artık usta çırak ilişkisinde sıfır noktasındayız" dedi.

 

USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ BİTMEK ÜZERE

 

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yılın Ahisi seçilen 75 yaşındaki oto tamircisi Hasan Yılmaz için Şed Kuşanma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile davetliler katıldı. Yılın Ahisinin yanı sıra il kalfası ve il çırağının da ilk defa Şed kuşatıldığı programda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ahi Evran'ın tarihteki önemini anlattı.  Türkiye'deki mesleki eğitim veren okulların sistem olarak zayıfladığını, artık usta çırak ilişkisinin yok olduğunu belirten yılın Ahisi Hasan Yılmaz ise, "Türkiye'de mesleki okullarımız bugün çok atıl duruma gelmiştir. Artık usta çırak ilişkisinde sıfır noktasındayız. Çırak kalfa olarak son temsilciler olacaklar. Usta olarak da gerekli önlemleri almazsak da son temsilciler bizler olacağız. Bunun çalışmasını başlatıp çözümüne ulaşamazsak, yıllarca esnaflık yapan arkadaşlarımızın yok olacağına tanık olacağız " diye konuştu.

 

ŞED KUŞANDILAR

 

Törende bu yıl ilk kez seçilen Edirne'de yılın kalfası traktör tamircisi Ata Tülü'nün Şed'i, Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Edirne'de yılın çırağı biçerdöver tamircisi Hüsnücan Sever'in Şed'i ise Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ  tarafından kuşatıldı.