Hayvancılığı öğretmeye geldi

Hayvan çiftliklerinde süt verimliliği amacıyla çözümler üreten "Lely", Lüleburgaz'da 500 baş ve üzeri çiftliklerde 5 gün boyunca 5 çiftliğe ücretsiz hizmet verecek.

GÜNDEM 20.09.2017 20:52:00 0
Hayvancılığı öğretmeye geldi

Lely Hollanda’dan gelen Çiftlik Yönetimi Destek Uzmanı Frank von der Staak bu kapsamda Deveçatağı köyündeki bir çiftlikte incelemelerde bulundu.

 

5 ÇİFTLİĞE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

 

Trakya’da Büyükbaş hayvancılığa modern ve teknolojik bakış açısı getiren, bölgede 3 yıllık bir geçmişe sahip 'Lely Türkiye', Trakya’da hayvan çiftliklerine, verimlilik analizi ve danışmanlık hizmeti kapsamında, Lely Hollanda’dan gelen Çiftlik Yönetimi Destek Uzmanı Frank von der Staak ile 500 baş ve üzeri çiftliklerde 5 gün boyunca 5 çiftliğe ücretsiz hizmet veriyor.

 

ÇÖZÜM VE YOL HARİTASI SUNACAK

 

Von der Staak, süt verimliliği, karlılık, hayvan sağlığı, çiftlik yerleşim yeri, personel yönetimi ve yemleme gibi konularda analizler yaparak çiftlik sahiplerine çözümler ve yeni yol haritaları sunacak. 10 yıldır Lely firması ile dünya çapında uzmanlığı ile destekler sunan Frank von der Staak, Deveçatağı köyünde bulunan Rumeli Çitliği’nin analizlerini yapmak üzere ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

 

‘ROBOTİK TEKNOLOJİ’ KİLİT ROL OYNUYOR

 

Türkiye’deki süt üretiminin düşük olmasının nedenlerinden birinin sağım, yemleme gibi alanlarda robotik teknolojilerden faydalanılmaması ve çiftlik yönetiminin Avrupa standartlarında gerçekleştirilmemesi olduğunu söyleyen firma yetkilileri, Türkiye’nin daha fazla hayvana sahip olmasına rağmen çok düşük verimle üretim gerçekleştirdiğini aktardılar. Firma yetkilileri, çiftliklerde robotik teknolojilerden faydalanmayı hem de çiftliğin verimliliğini artırmak için kullanabilecekleri yönetim sistemlerini uzmanından öğrenecek olan çiftlik sahiplerinin hem Türkiye’nin hem de dünyanın önde gelen çiftliklerinden biri olabilmek için mevcut durumlarını analiz etme fırsatını yakalamış olduklarına dikkat çekti.