''Kahramanlık Günlerini Şehit ve Gazilerimize Borçluyuz''

Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, "Türk Tarihi kahramanlık günleri ile doludur. İşte

GÜNDEM 19.09.2017 20:36:00 0

TÖREN DÜZENLENDİ

 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri, parti temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, burada yaptığı konuşmada, “Türk Tarihi kahramanlık günleriyle doludur. Bu kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu destanları yaratanlar tek tek onur abidemizdir. 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı'nda birçok askerimiz şehit olmuş bir çoğu da gazi olarak geri dönmüştür. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor şu an hayatta olan tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

‘’KAHRAMAN GAZİLERİMİZ; BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN YAŞAYAN SEMBOLLERİ’’

 

Öğretmen Yüzbaşı Durmuş Bozkurt ise kahraman gazilerin; birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olduğunu ifade ederek, “Gücünü Türk Milleti’nin engin sevgisinden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğunu gibi bugün de aynı inanç ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İlelebet Payidar kalacaktır’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, Yüce Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir” dedi. Kortej Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'ne kadar yürüdü. Derneğin bahçesinde, 15 Temmuz ve Gazilerin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ