Edirne'de Ahilik Haftası kutlandı

Edirne'de törenle kutlanan Ahilik Haftası'nda belediye halka pilav ikramında bulunuldu. Edirnelilere pilav ikramında bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Ahilik, yardımlaşma - dayanıÅ

GÜNDEM 18.09.2017 21:20:00 0
Edirne

PİLAV İKRAM ETTİLER

 

Edirne'de, Ahilik Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumuyla başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Ahilik Haftası'nın ülkenin her yerinde kutlandığını söyledi. örenlerin ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından halka Deva-i Misk, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından da pilav ikramında bulunuldu.

 

AHİLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI   

 

Edirnelilere pilav ikramında bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Ahilik, yardımlaşma - dayanışma ruhunu taşıyan; bozulmuş olan Anadolu birliğini ve toplumsal yapıyı yeniden kuran yapısı ile çok fonksiyonlu bir kurumdur. Ahilik, temeli yardımlaşmaya dayanan bir esnaf teşkilatıdır. Dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik, ülkemizi ulus yapan en önemli öğedir. Geçmişten günümüze kadar ulaşan bu kültürü hiçbir zaman kaybetmeyelim. Ahilik Haftası kutlu olsun" dedi.