Uzunköprü'de Kültür Sanat ve Tarım Festivali

Edirne'ye bağlı Uzunköprü İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen  Kültür, Sanat ve Tarım Festivali dün sona erdi.

GÜNDEM 17.09.2017 21:39:00 0
Uzunköprü

Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'li Enis İşbilen, ikincisini gerçekleştirdikleri festivalin Uzunköprü'ye bereket getirmesini diledi.

 

STANTLARI ZİYARET ETTİLER

 

Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali'nin açılışı Edirne Belediye  Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Kız Melek Lisesi önünde son bulan yürüyüşle başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile birlikte festival alanında açılan stantları ziyaret ederek, Uzunköprü halkıyla sohbet etti.

 

DEMİRYOLU SINIR KAPISI TALEBİ

 

Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'li Enis İşbilen, ikincisini gerçekleştirdikleri festivalin Uzunköprü'ye bereket getirmesini diledi. Uzunköprü tarihi hakkında bilgi veren İşbilen, Kapıkule ve İpsala sınır kapılarında oluşan TIR kuyruklarını bitirmek amacıyla Uzunköprü'de bulunan demiryolu sınır kapısının bulunduğunu hatırlattı. İşbilen, "Kilometrelerce TIR kuyrukları yerine demir yolu vasıta ile bir çok katma değer de elde edilerek tesis edilecek şekilde demiryolu taşımacılığı ile ihracatın Türkiye ekonomisine ve ticaretine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.