Eroğlu: Bu yıl 4 milyar fidanı dikerek rekora imza atacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl 4 milyar fidanı Türkiye'ye dikmekle bir rekora imza atacaklarını belirterek, "Bu yıl 350 milyon fidanı tamamlayacağız. Geçen yıl ektiğimiz fidanların t

SİYASET 17.09.2017 21:34:00 0
Eroğlu: Bu yıl 4 milyar fidanı dikerek rekora imza atacağız

BU YILKİ HEDEF 350 MİLYON FİDAN

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde AK Parti Keşan 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarını önlemede Türkiye'nin en başarılı ülke olduğunu belirtti. Kongre ardından TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nun bahçesine fidan diken Eroğlu, burada gazetecilerin sorusunu üzerine yaptığı açıklamada da okul bahçelerini ağaçlandırma kararı aldıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole göre okul bahçelerinin ağaçlandırılacağını belirten Eroğlu, "Çocuklar yeşilliklerle büyüsün. Çardaklar ve oturma mekanları da okullara koyuyoruz. Bu yıl hedefimiz 350 milyon fidanı tamamlayacağız. Biliyorsunuz, diktiğimiz ağaçların toplamı 3 milyar 750 milyondu. Dolayısıyla bu yıl 4 milyar fidanı Türkiye'de dikmekle bir rekora imza atacağız, bu rakamı tamamlayacağız" dedi.

 

MUŞ: CHP, HDP'YLE AYNI SÖYLEMİ PAYLAŞIYOR

 

Kongrede Bakan Eroğlu'dan önce konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Ortadoğu'da terör koridoru oluşturmak isteyenlerin mevcut hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istemediğini söyledi. Muş, "Bu ülkenin milli çıkarları neyse bu hükümet, bu Cumhurbaşkanı ve AK Parti bunu savunuyor" dedi. Milletvekili Mehmet Muş, konuşmasında CHP'yi de eleştirerek, "HDP; pkk'nın talimatlarını uygulayan, onun sözcüsü bir parti. 'Biz pkk'yı terör örgütü olarak görmüyoruz' diyor adam. Onunla aynı söylemi paylaşan CHP ile karşı karşıyayız. CHP kim? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, ilk genel başkanı olduğu parti. Şu an gelmiş oldukları nokta budur" dedi.