Hamzabeyli Sınır Kapısı'na 240 araçlık TIR parkı

Edirne'den Bulgaristan'a açılan ve sürekli uzun TIR kuyruklarıyla gündeme gelen Hamzabeyli Sınır Kapısı'na Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından 240 araçlık TIR parkı yapıldı.

GÜNDEM 12.09.2017 00:43:00 0
Hamzabeyli Sınır Kapısı

ETSO Park adı verilen alanın 40 dönüm üzerine kurulduğunu ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "TIR kuyrukları tamamen bitecek diyemeyiz ama kuyruklarda önemli azalma olacak" dedi.

 

AÇILIŞA BAKAN TÜFENKÇİ DE KATILACAK

 

Edirne'de Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nın ardından TIR kuyruklarıyla gündeme gelen Hamzabeyli gümrüğüne de TIR parkı yapıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaklaşık 1 yılda 6 milyon liraya mal edilen TIR parkı 40 dönüm üzerine ve 240 araç kapasiteli olarak inşa edildi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Park adı verilen TIR parkının ruhsat aşamasına geldiğini ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katıldığı törenle hizmete alınacağını söyledi.

 

240 ARAÇ KAPASİTELİ

 

TIR parkının sürücülerin tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde tamamlandığını anlatan ETSO Başkanı Zıpkınkurt, "240 araç kapasiteli bir park. İçerisinde lokanta, kafeterya, berber, döviz bürosu, berber, kütüphane gibi sosyal ihtiyaçların karşılanacağı alanlarımız var. Yine TIR şoförlerinin insani ihtiyaçlarını karşılayacağı tuvalet ve banyolar var. Park içerisinde mescitte var" dedi.

 

10 GÜNDE 4 BİN 444 TIR İŞLEM GÖRDÜ

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan son 10 günde 2 bin 582 araç giriş yaparken, bin 862 aracın ise çıkış işlemi yapıldı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda yoğun olduğu dönemlerde TIR kuyruğu 15 kilometrelere kadar çıkıyor.