O iftiranın sebebi belli oldu

Kapaklı'da 21 Temmuz gecesi  gelen ihbar üzerine Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan gece yarısı düzenlenen operasyonunda bir çok farklı fabrikadan çalıntı

GÜNDEM 10.09.2017 18:00:00 0
O iftiranın sebebi belli oldu

Firarın ardından sözde İstanbul polisin arayarak para karşılığı salıverildiği yönünde bir takım açıklamalarda bulunan Toptaş'ın asıl derdi belli oldu. Kendisini yakalayan polislerden intikam almak isteyen zanlının, polislere iftira attığı ortaya çıktı.

 

RÜŞVET KARŞILIĞI SALIVERİLDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyon ile Manisa'da bulunan birçok fabrikadan 20 ton ağırlığında ve yaklaşık olarak 150 bin TL ederinde çalıntı zeytin ile Kapaklı'ya gelen 5 zanlı, yakayı ele vermişti. Yürütülen işlemler sırasında farklı odalara konulan zanlılardan Hakan Toptaş, adliyeye çıkartılmaya hazırlandığı esnada camı kırarak firar etmiş, ardından ise İstanbul polisini arayarak sözde kendisinin 40 bin dolar rüşvet karşılığında 2 polis tarafından salı verildiğini ifade etmişti.

 

YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Firarın ardından alarma geçen emniyet güçleri, bir yandan her yerde zanlıyı ararken, diğer yandan da zanlının firar sonrası ifadeleri üzerine adli ve idari soruşturmalara konu oldu. Hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından sabıkası bulunan Hakan Toptaş, gökte aranırken, yerde bulundu. Çerkezköy'de yakayı ele veren olayın firari zanlısı Toptaş, yakalanarak yeniden gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmasının ardından mahkemeye sevk edilen firari zanlı Tekirdağ Cezaevi'ne gönderildi.

 

AMACI POLİSLERDEN İNTİKAM ALMAKMIŞ

 

Hakkında dolandırıcılık ve hırsızlık suçları başta olmak üzere birçok suçtan sabıkası bulunan zanlının, hakkında bulunan küçük miktardaki para cezalarını bile ödeyememesine rağmen, polise 40 bin dolar rüşvet verdiği iddiasının ise gerçek yüzü ortaya çıktı. Olay gecesi düzenlenen operasyonda 4 arkadaşıyla birlikte yakalanan Hakan Toptaş'ın kendisini gözaltına alan polislerden intikam almak için böyle bir iftiraya başvurduğu ifade edildi.