"Vergide 8. hizmet almada 58. sıradayız"  

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Tekirdağ olarak net ve öz konuşuyorum; Ankara'ya verdiğimiz vergilerle 8. sıradayız. Ama Ankara'dan yatırım almaya kalktığımızda sıralamamÄ?

GÜNDEM 8.09.2017 21:36:00 0

3 MİLYON 200 BİN TL BORCUMUZ VAR

 

Kapaklı Belediye Meclisinin Eylül ayı ikinci oturumu İrfan Mandalı Başkanlığında yapıldı. Toplantıda bir önceki komisyon çalışmalarının devamına oy birliğiyle karar verildi. Belediyenin borçların ilişkin görüşülen kararda söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “3 Milyon 200 bin TL bir borcumuz va,.başka da bir borcumuz yok. İki tane daha onaylanmayan projemiz var. Rüzgar Gülü ve Kapalı Pazaryeri.İinşallah bunlarda onaylanacak. 3 milyon 200 bin TL’de bizim için pek bir borç değil. Kapaklı’nın nüfus artışından dolayı da hızlı bir hizmet alanı var. Bu konuda devletten de genel hizmet bekliyoruz. Bu genel hizmetleri de bir alabilsek çok güzel olacak.”dedi.

 

“DEVLET HİZMET YAPIYOR”

 

 Mandalının sözlerine cevap olarak konuşan AKP'li Meclis Üyesi Metin Kanat, " Devletin yaptığı okulları, yolları hiç görmüyor muyuz? Her yıl okul yapıyoruz. Kapaklı’da okul yapacak yer de kalmadı, bütün yerler problemli. Her yeri sattık, hem yer satıyoruz hem kredi çekiyoruz, hem de devlet hizmet yapmadı diyoruz. Devlete suç bulmayın herkes üstüne düşen görevi yapsın. Sattığımız yerlerin parası nereye gidiyor bakacağız artık. Bu konuda da meclisi bilgilendirmek lazım.”şeklinde konuştu.  

 

“PARA VERİNCE ÇEVREYİ KİRLETMEYECEKLERMİ?”

 

Mecliste Kazak Gölü’ndeki işletmelerinde kiraya verilmesi işle ilgili olarak ta tartışma yaşandı. CHP’li üye Nalan Çolak yapılan temizliklere rağmen Kazak Gölü’nde çevre kirliliğinin önüne geçilemediğini belirterek girişlerin ücretli olmasını istedi. AKP’li üye Metin Kanat’ta Çolak’ın sözlerine, “Orada belediye halka hizmet yapacak çevreyi de temizleyecek. İnsanlar para verdiklerinde çevreyi kirletmeyecekler mi yani” ifadelerini kullandı.                                 

Haber: HÜSNÜ SARIGÜL