"Bunu siyasete mal etmek istemiyorum"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Tanıtma Fonu'na ve Edirne Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri'ne hibe almak için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

GÜNDEM 8.09.2017 20:58:00 0

“1 MİLYON 500 BİNLİK BİR DOSYA GÖNDERİYORUZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Kırkpınar ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri hakkında bilgi verdi. Her yıl Şubat Ayı’nda Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan destek istediklerini belirten Gürkan, “1 milyon 200 bin ile 1 milyon 500 binlik bir dosya gönderiyoruz. Bize destek olun diye. Çünkü Kırkpınar UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 2014 yılında 100 bin lira göndermişlerdi. Ben de iade edeceğim demiştim. O zaman Sayın Mehmet Müezzinoğlu devreye girmişti 400 bin liraya çıkmıştı o rakam. Ve 2015’te biz gene aynı işlemi yaptık. 300 bin lira geldi. 2016 da aynı işlemi yaptık. 300 bin lira geldi. Bu yıl yine Şubat Ayı’nda 1,5 milyonluk bir dosya gönderdik. Ancak Kırkpınar’ın düzenlediği tarihe kadar her hangi bir haber gelmedi” dedi.

 

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri bittikten 1 ay sonra Tanıtım Fonu’ndan Belediyeye bir yazı geldiğini anlatan Gürkan, “Yazıda; ‘Tanıtma Fonu’nun 31 Temmuz 2017 tarihinde toplandığını ancak bizim Kırkpınar Proje dosyamızın kabul edilmeyerek gündemden çıkarıldığı’ yazıyordu. Bunu siyasete mal etmek istemiyorum ama bazı güreşler, bizden küçük, kıyas bile olmaz. Buna rağmen bu güreşlere sadece 2 milyon TL destek verildiğini biliyorum. CHP’li olduğumuz için verilmiyor mu acaba? diyeceğim yakıştıramıyorum. Bu fonun başındaki arkadaşların böyle bir politik davranış gösterebileceğini düşünmek istemiyorum” şeklinde konuştu.