Günler ayları aylar yılları takip etti Sen gelmez oldun

Uzun süredir Trakya'nın gündeminde bulunan ve zaman zaman seçim dönemlerinde dahi siyasilerin diline dolanan hızlı tren hattı bilmecesinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

GÜNDEM 7.09.2017 22:26:00 0
Günler ayları aylar yılları takip etti Sen gelmez oldun

Edirne İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında, uzun süredir Edirne-İstanbul arasına yapılması gündemde olan Hızlı Tren Hattı için yılbaşından itibaren ihaleye çıkılacağı belirtildi. 2011 yılından bu yana yatırım programına alınan fakat bir türlü ihaleye çıkarılmayan proje için bu sefer tünelin ucundaki ışık göründü yorumları yapılıyor.

 

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu raporunda konuyla ilgili verilen bilgide İstanbul Halkalı ile Edirne hattını bağlayacak ve yeni bir rotada gidecek hızlı trenin saatte 200 km hızla 1 saat 35 dakikalık sürede taşıma yapacağı belirtildi.  Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.  2011 yılı yatırım programına alınan ancak aradan geçen zaman içinde hala ihalesine bile çıkılamayan hızlı tren projesinin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında teknik detaylarının yer aldığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu açıklanmıştı. Projenin maliyeti ise 2 milyar 750 milyon TL.  Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından açıklanan raporda proje ihalesine yılbaşı itibariyle çıkılacağı dile getirildi.

 

“HIZLI TREN PROJESİ BAŞLAMAK ÜZERE”

 

Komisyon Başkanı Özcan Soyupak'ın okuduğu raporda; “Araştırmamız esnasında ilimiz için müjdeli haber sayılabilecek hızlı tren projesinin başlamak üzere olduğunu, Halkalı - Edirne arasındaki hattın programa alındığını öğrendik” dedi. Hızlı trenin saatte 200 km ile 1 saat 35 dakika seyahat süresi olacağını ifade eden Soyupak; “Yılbaşından itibaren Halkalı - Çerkezköy hattı ile Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattı ihaleleri gerçekleşiyor. Yeni yapılacak hızlı tren hattı tamamen yeni bir güzergah üzerinde yapılacak olup, seyahat hızı 200 km, seyahat süresi de 1 saat 35 dakika olarak tespit edilmiştir. En az 3 yıl sürecek proje bitiminden itibaren 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecektir” şeklinde konuştu.

 

11 İSTASYONLU HATTIN 4'Ü ESKİ DURAKLAR

 

11 adet istasyonun bulunacağı hatta, halihazırda bulunan Halkalı, Çerkezköy, Edirne ve Kapıkule istasyonları kullanılmaya devam edilecek. Halkalı, Ispartakule , Çatalca, Çerkezköy ,Büyükkarıştıran , Lüleburgaz, Babaeski, Havsa, Edirne, Kapıkule istasyonlarının yer aldığı rotada, saatte 200 km hıza ulaşacak tren elektrikli ve çift hatlı olacak. Demiryolu hattının 73 kilometrelik kısmı İstanbul, 40 kilometrelik kısmı Tekirdağ, 62 kilometrelik  kısmı Kırklareli ve 54 kilometrelik  kısmı Edirne sınırları içerisinden geçecek.

 

YÜKLERDE TAŞINACAK

 

İstanbul Halkalı İstasyonu'ndan başlayan yaklaşık 229 kilometrelik hızlı tren hattı, Avrupa'ya giriş noktalarından biri olan Edirne Kapıkule İstasyonu'nda son bulacak. Kapıkule'den sonra Bulgaristan sınırına bağlanacak demiryolu hattının başlangıç noktası olan Halkalı istasyonun ise Marmaray hattı ile entegre olması planlanıyor. Projeye göre Kırklareli'nde bulunan Büyükkarıştıran İstasyonu'ndan Tekirdağ Limanı'na, Tekirdağ Limanı'ndan ise feribot taşımacılığı ile Derince ve Bandırma limanlarına aktarılabilecek. Ayrıca Çerkezköy istasyonunda sadece yolcular değil, Çerkezköy Bölgesinde yer alan sanayi tesislerinin yükleri de taşınacak.

 

HIZLI TREN 3 YILDA TAMAMLANACAK

 

İnşaatın, projelendirme çalışmalarının ve ihalesinin ardından 3 yıllık süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. ÇED raporundaki proje detaylarına göre, tren hattı için 6 viyadük, 23 köprü, 2 tünel, 7 yeni istasyon inşa edilecek. Hattın, Halkalı-Ispartakule istasyonu arasında kalan kısmının TCDD'nin özkaynakları ile, Ispartakule-Çerkezköy arasındaki kısmın ulusal fonlardan, Çerkezköy-Kapıkule arasında kalan kısmın ise Avrupa Birliği hibesiyle yapılması planlanıyor. Hat üzerinde bulunan illerin kalkınmasına hız katacak olan proje ile bir anlamda tarihi 'İpek Yolu da tekrar hayata geçmiş olacak.