Kırklareli'nin kurs rekoru Lüleburgaz'da

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi 2016-2017 eğitim öğretim yılında toplamda 924 kurs açarak Kırklareli'nin en çok kurs açan Halk Eğitimi Merkezi oldu.

GÜNDEM 7.09.2017 00:26:00 0
Kırklareli

Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürü İzzet Arslan; ‘Bu sene kendi rekorumuzu egale ederek Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezinde toplam 924 kurs açtık. Bu kurslarda 15 bin 200 kursiyerimiz var. Kırklareli ilinde geçen yıl açılan 1400 kursun 701’i bize aitti ve 104 çeşit kurs mevcuttu. Bu yıl hedefimiz talep doğrultusunda kursların çeşitliliği arttırmak’ dedi.

 

FARKLI KURS İMKANLARI SAĞLANIYOR

 

Kurs faaliyetleri hakkında bilgi veren Arslan; ‘Bu yıl da yine 2017-2018 eğitim öğretim yılında da inşallah sadece sayısal değil çeşitsel olarak da Halk Eğitimi Merkezi olarak kurslarımıza devam edeceğiz. Kurslarımıza yeni iki bölüm eklemek için harekete geçtik, imzalarını attık. Bunlardan bir tanesi Mis sabunu ve Çini kursuydu’ dedi.

 

KURBAN KESİM KURSU TALEP BEKLİYOR!

 

Farklı gruptaki kurslara örnek olarak Arslan; ‘Müftülük, Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kurban kesim kursu açmak istedik, planladık. Hamitabat köyündeki Hamitabat Kalkınma Kooperatifi mezbahasını kullanacaktık. Oradaki Kooperatif Müdürü, Kooperatif Başkanıyla, köy muhtarlarıyla iletişime geçtik, fakat yeterli sayıda kursiyer olmadığı için açamadık. Müftülük, Kurban bayramına yetişmesi için talep etmişti. Yeterli sayı olursa oradaki mezbahada açacağız. Lüleburgaz halkının gösterdiği ilgi alakaya teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.