Saros'a tatil çıkarması

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nı içine alan 10 günlük tatil geride kalırken Saros sahilleri yine doldu, taştı.

GÜNDEM 5.09.2017 20:29:00 0
Saros

Başta Enez olmak üzere Erikli, Yayla, Sultaniçe ve Gülçavuş sahillerindeki yaşanan yoğunluk Kurban Bayramı'nın ikinci günü ise adeta tavan yaptı. Özellikle İstanbul'dan gelen tatilciler dönüş trafiğini düşünerek bayramın üçüncü günü akşamı ve dün erken saatlerde yola koyulmaya başladığı Saros sahillerinin öğleden sonra giderek boşaldığı görüldü.

 

ESNAF İKİNCİ BAYRAMINI YAŞADI

 

Saros'daki hareketlilik bölge esnafı ve üreticilerine ikinci bayramı yaşattı. Kavun-karpuz üreticileri aşırı talep karşısında ürünlerini kıza sürede pazarlarken Enez  Kaşen karayolunda özellikle Kılıçköy'de yol kenarında tezgah açan köylüler zaman zaman yok sattı. Saros'daki deniz trafiği de 1 Eylül'de avlanma yasağının kalkmasıyla hareketlenmeye başladı. Körfezdeki yazlıkçıların teknelerine uzaklarda ağ atan balıkçı tekneleri de eklenince bölgede yer alan iskelelerdeki balık tezgahlarında artış başladı. Bu arada günübirlikçi tatilciler için bölgede yeterli altyapı olmaması nedeniyle yine bildik görüntülerin ortaya çıkması tepkilere yol açtı.