'Mutlugiller'in 5. Sayısı çıktı

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü tarafından hazırlanan Mutlugiller öykü kitabının beşinci sayısı çıktı. Kitapta Tekirdağ'a özgü birçok değerde yer alıyor.  

GÜNDEM 4.09.2017 20:21:00 0

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın çocuklara mesajı ile başlayan öykü kitabında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu öğrencisi Duru Aygün’ün yazdığı Serap Deliorman’ın çizimlerini yaptığı Mutlugiller’in 5. Sayısı “Mutlu Ailesi” yine heyecan dolu bir sayı ile çocuklarla buluşuyor.

 

TEKİRDAĞ TANITILIYOR

 

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyeleri için hazırlanan kitapta Tevfik Dede’nin işi, sofra adabı ve Kiraz Nine’ye yapılan doğum günü sürprizi anlatılırken Tekirdağ’ın birçok değeri de eserde yerini alıyor.

 

Tarihi bedestenden sahil şeridine, Rüstem Paşa Külliyesi’nden Tekirdağ’ın tatlarına birçok değerin geçtiği hikayede ayrıca Tekirdağ’ın tarihi ve adı ile Süleymanpaşa’ya dönüşümü ve adının nereden geldiği de çocukların anlayabileceği şekilde betimleniyor.

 

Mutlugiller’in 5. Sayısı “Mutlu Ailesi” kitabı yaklaşık 6 bin üyesi bulunan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerinin adreslerine okulların açılması ile ücretsiz olarak gönderilecek.