Komisyon kararları açıklandı

Edirne'de Kurban Hizmetleri Komisyonu Kurban Bayramı'nda kurban kesiminde dikkat edilmesi gerekenler ve kurban kesim yerlerini açıkladı. 

GÜNDEM 30.08.2017 18:06:00 0
Komisyon kararları açıklandı

İki başlık altında maddeler halinde yayınlanan kararlar şu şekilde: 

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Kurbanlık hayvanların kulaklarının küpeli olması, Kurbanlık hayvanların pasaport ve nakil belgelerinin bulunması, Kulak küpesi numarası ile pasaporttaki numarasının aynı olması, Kurbanlık dişi Hayvanların damızlık niteliği taşımaması, Kesimden sonra kulak küpelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmesi.

 

KURBAN KESİM KURALLARI

 

Cadde, sokak, park ve site içi gibi toplumsal alanlar ile mezarlık, karayolları, nehir ve su kanalları kenarlarında kurban kesilmeyecektir, Kurban kesimi kesimhane ve kurban komisyonunun belirlediği kesim yerlerinde çevreye zarar vermeden yapılacaktır, Kurbanın kanı, kurbana ait atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, evcil ve sokak hayvanlarına verilmeyecek, derin çukurlara gömülerek imha edilecektir. Kurban kesim kurallarına uymayanlar için 155 Emniyet, 156 Jandarma ve 153 Belediye hattına ihbar yapılabilecektir.

Aksine uygulamalarda ”Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin 19.maddesi” uyarınca cezai hükümler ilgili kurum ve kuruluşlarca uygulanacaktır.”