Festival 8 Eylül'de başlayacak

Ergene Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni ve Boza Festival Programı 8 Eylül'de başlıyor.

GÜNDEM 30.08.2017 17:37:00 0
Festival 8 Eylül

Sünnet Şöleninde 194 çocuğa ev sahipliği yapacak olan Ergene Belediyesi, geleneksel olarak düzenlendiği sünnet şöleni bu yıl güzel bir festival programı ile kutlanacak.

 

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

 

Sünnet Şöleni hazırlıkları yoğun tempoda devam ediyor. Festivalde sahne alacak olan sanatçılar açıklandı. Sağlık Mahallesi Pazar Yerinde gerçekleştirilecek sünnet şöleni konser programında 8 Eylül Cuma Günü Grup Nefes ve Arif Şentürk, 9 Eylül tarihinde Sevda ve Onur Baytan, 10 Eylül Pazar Günü Koray Avcı’nın sahne alacak.

 

Etkinlikler, 8 Eylül de  Saat 14:00’da Yeşiltepe Tonguçlar Camiinde mevlüt programıyla başlayacak olan  akabinde 17:30 Marmaracık Mahallesi Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam edecek. Saat 18:00’da Festival Açılış kortejiyle birlikte geleneksel kına töreni ve konser programıyla ‘ Ergene Belediyesi Sünnet ve Boza Festivalinin’ startı verilecek.

 

“ERGENE’DE İLKLERİ YAŞATMAYA DEVAME DİYORUZ”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel şunları sıraladı: “Ergene’de ilkleri yaşatmaya ve yaşamaya devam ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmek istediklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; göreve geldiğimiz ilk yıl hem sünnet şölenimizi hem de Boza festivalimizi yapma imkanı bulduk. Ancak 2. ve 3. yıllarda ülkemizde yaşanan üzücü olaylarda dolayı sadece sünnet şölenini yapabildik. Biz Ergene’de festivali geleneksel hale getirerek kalıcı olması için gayret ediyoruz ve boza festivalimizi önemsiyoruz. Festivaller dünyanın hemen hemen her coğrafyasında, bölgesel, ulusal ve bazen de uluslararası çapta katılımlarla kutlanmaktadır. Bir toplumun kendisine ait değerleri, sosyal, kültürel, ekonomik, politik, coğrafi ve endüstriyel açıdan başka toplumlara tanıtma, üretilen bu değerleri sahiplenme, kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarma, tanıtma, her yerde üreticilerin kendi ürünlerini satma, yeni pazarlar oluşturma olanaklarına kavuşturulması ve ekonomik kâr elde etme amaçlı olarak yapılmaktadır. Bizimde amacımız öncelikle Ergene ilçesinin tanınmasını, insanımızın kaynaşmasını ve eğlenmesini sağlamak ve bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktır.”

 

2 YIL ERTELEMEK ZORUNDA KALDI

 

Festivali 2 yıldır çeşitli sebeplerle ertelemek zorunda kaldık ama 3 yıldır Sünnet şölenimizi yaparak, çocuğunu sünnet ettirmek isteyen ancak maddi durumu elverişli olmayan ailelerimizin yanında olduk. Bu yıl dahil olmak üzere yaklaşık dört yıldır 800 çocuğumuzun sünnet olmasını sağladık. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklarımızla ve aileleriyle bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz. Etkinlikler çerçevesinde çocukların sevinçlerine ortak olacağız. Sosyal sorumluluklarının bilincinde bir belediyecilik anlayışı sürdürerek, Ergene’de ilkleri yaşatmaya ve yaşamaya devam edeceğiz.”