Meriç'te Hasat Şenliği

18'inci İpsala Çeltik Festivali geride kalırken, şimdi de Edirne'nin Meriç ilçesi ikincisi düzenlenecek Hasat Şenliği'ne ev sahipliği yapıyor.

GÜNDEM 29.08.2017 18:39:00 0
Meriç

Meriç Kaymakamlığı, Meriç Belediye Başkanlığı ve Meriç Ziraat Odasının Organizasyonunu yaptığı, Köy Muhtarlıklarının, Kooperatiflerin, Odaların ve Firmaların desteklediği festivale ünlü sanatçılar da katılacak. 2'nci Hasat Şenliği olarak yapılacak festivalde tarım ürünleri ön plana çıkacak.

 

3 GÜN SÜRECEK

 

Özellikle Meriç pirinci ve Meriç fıstığı tüm Türkiye'ye tanıtılacak. Festival ile ilgili açıklama yapan Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin; “İlçemizde geçen yıl ilkini yaptığımız şenliklerimizi Belediyemiz ve Kaymakamlığımızla birlikte bu sene 3 gün olarak yapacağız" dedi.

 

HERKESİ BÜYÜK BİR FESTİVAL BEKLİYOR

 

Meriç Kaymakamı İzzet Cem Eser de, ''Bu tarz organizasyonlar ilçelerin tanınmasına ve büyümesine fayda sağlar. İlçemizde de böyle güzel festivalin olması bölge halkımıza yaralı olacaktır. Bizler de Herkesi bu büyük festivale bekliyoruz" diye konuştu.

 

DÜN BAŞLADI

 

Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük ise, “Geçen yıl ilkini yaptık. Tabi ülke gündemi dolayısıyla çok bir şeyler yapamamıştık. Ancak bu sene 3 gün süren ülke genelinde tanınmış sanatçıları getiriyoruz. Biz bugünden çalışmalarımıza başladık. Tüm hemşerilerimi festivalimize davet ediyorum” dedi. Dün saat 17.30'da başlayan festival, konserlerle devam edecek.