Başkan Işıklar, "Arazi mafyaları rahatsız ediyor"

Silivri'deki tarımsal üretime destek vermek ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla Kadıköy Mahallesi'nde düzenlenen 6'ncı Karpuz Festivali'nde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,

GÜNDEM 28.08.2017 19:38:00 0
Başkan Işıklar, "Arazi mafyaları rahatsız ediyor"

KARA DÜZEN ÜRETİCİLİK DEĞİL  AR-GE GELİŞECEK

 

Silivri Belediye Başkanı, Türkiye’nin 1980 yılından bu yana sistemli ve düzenli olarak tarım dışına itilmeye, üretimden koparılmaya çalışıldığını savunurken, "Ne yazık ki fideyi, tohumu bize bir karış toprağı olmayan İsrail satar hale geldi. Bu toprakları korumanın yolunu bulacağız ve geliştireceğiz. Üreteceğimiz ve bunu akıl ile bilim ile yapacağız. İlk defa Türkiye’de bir belediye Tarım Koleji açıyor. Burada sadece karpuzu üretip kamyona yükleyen değil, AR-GE’ler yaparak, çeşitlendirerek ve gıda teknolojilerini de kullanarak doğallığını bozmadan katma değeri yüksek ürünler ortaya koyacağız " diye konuştu.

 

SİLİVRİ'DE NELER OLUYOR?

 

"Arazi mafyaları rahatsız ediyor, görüyorum. Arsalara direkler takıp etrafını tel çitlerle çeviriyorlar. Hiçbirinin ruhsatı, iskanı yok. İşte bir şehir böyle varoşlaşır, kimliksizleşir ve üretimin dışına çıkarılır" sözleriyle bir anda 'Silivri'de neler oluyor?' dedirten Başkan Işıklar, "Onun için bu topraklara gözümüz gibi bakacağız. Kent ve kent çevresi tarım dediğimiz bu. ‘İstanbul’da tarım olmaz’ bunu kim diyorsa inanmayın. Tam tersi buralarda olacak. Bilginin, teknolojinin, üniversitelerin yanında olacak. Burada geliştireceğiz, üreteceğiz Anadolu’ya göndereceğiz. İşte festivaller sadece eğlence anlamını taşımıyor. Bu cumhuriyeti kuranlar ne düşündüyse, biz sonsuza kadar devam ettireceğiz. O teröre kurban gidenleri hiç unutmayacağız ve o kurşunları sıkanlara da bu meydanları doldurarak onlardan korkmadığımızı göstereceğiz. Üreterek zenginleşeceğiz" diye konuştu.

 

EN İYİ KARPUZ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

 

Karpuz Festivali'nde 10- 12 yaş arası çocuklar arasında düzenlenen karpuz yeme yarışmasında dereceye giren çocuklara dart seti hediye edildi. En İyi Karpuz Üreticisi yarışmasına 25 üretici katıldı. Homojenlik, etlilik, aroma ve sertlik gibi farklı birçok kategoride değerlendirmeye alınan karpuzlar jüri tarafından tek tek incelendi. Yarışmada Sebahattin Yalın birinci seçilirken tam cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Bu sırada üretici Aziz Ağırman’ın yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki olan karpuzu başının üstünde taşıyarak, mahalle meydanını dolaşmasını ilgi çekti. Festival ünlü sanatçıların konserinin ardından son buldu.