Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre yüksek

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık alacakları "Fiyatlar ne durumda acaba?" sorusu sardı. Bilindiği üzere bu sene Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma günü başlayacak. Bayram yaklaşırken binlerce kişinin i

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 28.08.2017 19:33:00 0
Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre yüksek

KURBANLIK FİYATLARI ARTTI

 

Kurbanlıklar bu sene yem parasının artması, taşıt ücretlerinin artması ve çoban fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak %20 artış gösterdi. Küçükbaş kurbanlıklar bu sene ağırlıklarına göre bin TL ile bin 600 TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlıklar ise yine ağırlığına göre 8 bin TL ile 16 bin TL arasında değişiyor. Bazı kurbanlık satışı yapan pazarcılar ise bu fiyatların artışına rağmen vatandaşı mağdur etmemek için kurbanlarını bedavaya kesme hizmeti sunduklarını belirtti.

 

KURBANLIK ALACAKLAR DİKKAT

 

Kurbanlık satan pazarcıların, bu sene kurbanlık alacak vatandaşlara ise önerileri oldu. Pazarcılar, "Küpesiz, denetimsiz kurban almayın" uyarsında bulunurken, belirlenen pazar yerlerinin haricinde de kurbanlık alınmamasına dikkat çekti. Onaysız, küpesiz ve aşısız hayvanların bayramını zehir etmemesi için herkesin dikkatli olması yönünde bir takım uyarılarda bulunuldu.