Süt üreticilerine eğitim verildi

Kırklareli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, süt üreticileri 'çiğ sütte antibiyotik kalıntısı ve önemi' konusunda bilgilendirildi.

GÜNDEM 22.08.2017 19:36:00 0
Süt üreticilerine eğitim verildi

Kofçaz İlçesi'nde, Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Taner Akçakaya, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Mustafa Karataş, Orhan Biricik'in katıldığı ve aynı şubeden Veteriner Hekim Filiz Sezer’in 'Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi' konusunda sunum yaptığı toplantı süt üreticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Kofçaz ilçesindeki yetiştiricilere bilinçli antibiyotik kullanımı, antibiyotikli sütlerin tüketilmemesi, çiğ sütte oluşabilecek antibiyotik kalıntılarının insan sağlığı üzerine etkileri ve sütten elde edilen ürünlerde meydana gelebilecek olumsuzluklar ile ilgili bilgiler aktarıldı.