Av yasağı sona erdi

Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesinde avlanma yasağı dün sona erdi. Avcıların elde edebilecekleri av miktarına getirilen sınır, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırklareli Şube Müdürlüğü tarafın

GÜNDEM 18.08.2017 21:42:00 0
Av yasağı sona erdi

Avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri şöyle: Yabani tavşan 1, adatavşanı 2, yaban domuzu 5, çakal 1, tilki 2.

 

LİMTİLER AÇIKLANDI

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırklareli Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 Av Döneminde avlanma Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde 19 Ağustos 2017 tarihinden itibaren bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanma yapılabileceği belirtildi. Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri; Yabani tavşan 1, adatavşanı 2, yaban domuzu 5, çakal 1, tilki 2 olarak belirlendi.

 

İL DIŞINDA AVLANAN İKİ GÜNLÜK LİMİTLE DÖNEBİLECEK

 

Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı her bir avcı için avcı başına günlük belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamayacak. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcıların beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilecektir.