Doğayı korumak için sınır ötesi işbirliği

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığını yaptığı Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB), 'Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi' projesi kapsamı

GÜNDEM 18.08.2017 21:36:00 0
Doğayı korumak için sınır ötesi işbirliği

PROJE 2 YIL SÜRECEK

 

Haskovo Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Macarovo Belediyesi Proje Koordinatörü İvan Semerciev, EDİKAB üyelerine Bulgaristan'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Semerciev, " AB işbirliğinde gerçekleştirilecek bu projenin öncelikli alanı çevrenin korunması, doğal kaynakların istikrarlı kullanılması ve kapasitenin geliştirilmesi. Projenin devam süresi 24 ay. 20 Mart 2019 tarihinde projemiz sonuca ulaşacak. Her iki bölgede bulunan katıkların ayrışması, taşınması ve en etkin şekilde toplanması için makine tedarik edilecek" dedi.

 

PROJE İÇİN AYRILAN PARA: 364 BİN EURO

 

24 ay sürecek olan proje kapsamında EDİKAB'a  1 adet nokta dönüşlü yükleyici, 1 adet backhoe loader ve 1 adet traktör alınacak. Macarovo'ya katı atıkların toplanması için 1 adet çöp kamyonu, 1 adet sokak temizlik aracı, 100 adet ayrıştırma konteynırı temin edilecek. Edirne'de ve Macarovo'da düzenlenecek bu projenin toplam bütçesi ise 364 bin 291 euro olarak belirlenirken,  Edirne Katı Atık Birliği'nin gerçekleştireceği faaliyetler için ayrılan bütçe ise 186 bin 46 euro oldu.