Bu enkazı kim ne zaman kaldıracak?

Geçtiğimiz aylarda canlı yayın konuğu olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da dile getirdiği Havuzlu Kavşağın kaldırılacağı yönündeki düzenlemeler bir türlü yapılmadı.

GÜNDEM 17.08.2017 20:06:00 0
Bu enkazı kim ne zaman kaldıracak?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolünde olan Namık Kemal Bulvarı üzerinde yer alan kavşağın kaldırılarak, daha modern ve ilçeyi temsil edecek bir sanat eserinin kavşakla kavuşturulması konusunda Başkan Albayrak'ın ne gibi bir tasarrufu olacağı merak ediliyor.

 

ALBAYRAK DEĞİŞİKLİĞE NE DİYOR?

 

2012 yılında ihale edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Havuzlu Kavşak, 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolü altına alındı. Daha önce yapılan havuzlu kavşağın kötü bir görüntü oluşturduğu yönünde yapılan yorumların ardından bir değişiklik yapılabileceği gündeme gelmişti.

 

AKAY DEĞİŞİKLİĞİN İLK SİNYALİNİ VERMİŞTİ

 

Konu hakkında gazeteci Şaban Kardeş'in canlı yayın konuğu olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bir dizi açıklamalarda bulunmuştu. Daha önce yaptırılan  kavşağın estetik açından son derece başarısız bulduğunu aktaran Akay, havuz yerine Çerkezköy'ü simgeleyebilecek bir nesne ya da objenin seçileceği yarışma düzenleyerek halk ile birlikte karar vererek, Havuzlu Kavşağa bir yenilik getirmek istiyor. Birçok belediyenin kavşaklarda kullandığı simgesel ya da heykel yapıtlar ile bulunulan alana farklı bir hava katıyor.

 

YETKİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

 

Söz konusu alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait olması sebebiyle değişiklik yapabilme yetkisi Çerkezköy Belediyesi'ne ait değil. Büyükşehir'den onay gelmesi halinde yapılacak yarışma neticesinde en çok beğeniyi alan ve ilçeyi simgeleyen nesne şu an için Havuzlu Kavşak olarak bilinen alana dikilecek.

 

PEKİ YA SİMGESİ NE OLACAK

 

Havuzlu Kavşağın bulunduğu alanda sabah erken saatlerde işe giden ve geç saatlerde işten çıkan işçilerin rahatlıkla ulaşım sağlayabilmesi için ışıklandırma sorunu da yeni kavşak çalışması ile sonuç bulacak. Akay'ın açıklamalarının ardında kavşakta olası bir değişiklik ile Çerkezköy'ü simgeleyecek çalışmanın ne olacağı ise merak ediliyor.