Şentop: Tekrar referanduma gidebiliriz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı,  AK Parti  İstanbul  Milletvekili  Mustafa Şentop, dün sabah saatlerinde Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulundu.

SİYASET 16.08.2017 21:13:00 0
Şentop: Tekrar referanduma gidebiliriz

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şentop, vatandaşların 'idam' taleplerine yanıt vermek amacıyla MHP ile hem fikir olduklarını, CHP'den destek beklediklerini, gereken desteği alamadıkları taktirde tekrar bir referanduma gidilebileceğini ifade etti.

 

BOZDAĞ KOSGEB DESTEĞİNDEN MEMNUN

 

Çerkezköy'de sabah saatlerinde ilk olarak Enesler İmamhatip Ortaokulu'nda incelemelerde bulunan Şentop'un bir sonraki durağı Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge'nin yanı sıra bir çok partili ile birlikte programlara katılan Şentop'a esnafın sorunları iletildi.  Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, KOSGEB'ten Çerkezköy esnafı olarak 30 milyon TL'lik bir destek aldıklarını ifade etti. bin 250 esnafın yararlandığı destekten dolayı milletvekillerine teşekkür eden Bozdağ, piyasaların hareketlendiğini kaydetti. Süt fiyatı hakkında milletvekillerinden görüş alan Şentop, üreticinin eline geçecek olan litre başı fiyat olan 1,21'lik bedelin yetersiz olduğunu ve iyileştirme yapılacağını kaydetti.

 

İMAR ALANIMIZ KALMADI

 

Çerkezköy hakkında Şentop'a ilçe hakkında teknik bilgileri aktaran Öge, tarım yönünden Çerkezköy'ün yetersiz kaldığını fakat sanayi yönünden zengin olduğunu ifade etti. Nüfus artışıyla birlikte Çerkezköy'de bir dizi sorunların yaşandığını kaydeden Öge,"Şehir merkezi yetmiyor. İmar alanı sıkıntıları var. Toprağımız yok. İstanbul sınırı imar alanına dayanmış durumda. İstanbul'un bir uydu ilçesi gibi burası. Bütün firmaların fabrikaları burada. Resmi anlamda işini Tekirdağ ile çözse de İstanbul ile bağlantısı var Çerkezköy'ün. Kızılpınar Mahallemizin nüfusu 40 bine yaklaştı" dedi.

 

BU PARA BÜYÜKŞEHİR İÇİN DEVEDE  KULAK

 

Dere yatağı ıslah çalışmaları hakkında Şentop'a bilgi veren Öge, "Dere için kamulaştırma yapılmadı. Kamulaştırmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sarkıtıyor. 56 milyon TL bütçe gerekiyor. DSİ'de kamulaştırma yapılmadan biz burasının ıslahını yapamayız diyor. Yerel yönetim de topu bize atıyor. İlçe Belediyesi 'bunu kim yapıyorsa' yapsın diyor" dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin 1 buçuk milyar TL olduğunu ifade ederek "56 milyon lira devede kulak. İmkan var değerlendirmiyor. 3 buçuk yıl oldu büyükşehir kurulalı ama Çerkezköy'de 3 buçuk tane iş yapmadı. Böyle olunca büyük bir yağmurda sorumluluğu kendilerinde olacak" dedi. Şentop ise konu hakkında Yel'e dönerek, "Bu konu hakkında soru önergesi verelim"  dedi.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YETERLİ DESTEĞİ ALAMIYOR

 

Çerkezköy'ün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli desteği görmediğini kaydeden Öge, "Pınarça deresi tarafında DSİ bir çalışma yaptı ve sıkıntıyı bir nebze de olsa giderdi. Ama yeterli değil. Çünkü Hallaçlı tarafından gelen su, Çorlu'ya oradan da Ergene'ye bağlanıyor. Büyükşehir Belediyesinden Çerkezköy Belediyesi hak ettiği desteği alamıyor. Hatta en az alan ilçe. Su zamları meselesi burada çok tepki aldı. Vatandaş mağdur. Büyükşehir Belediyesi başka yere 40 derslikli okul yaparken, buraya 25 derslikli okul yaptı, yetersiz" dedi.

 

ÜLKE OLARAK TEKRAR SANDIĞA GİDEBİLİRİZ

 

Daha sonra Belediye Hizmet Binası arkasında bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla birlikte sohbet eden AK Parti heyeti, burada vatandaşların sorunlarına kulak verdi. Su faturasından şikayet eden vatandaşlara yönelik olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hakkında adli yargı sürecini başlatacaklarını kaydeden Şentop, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından gündemde yer edinen 'idam' konusuna açıklık getirdi. Şentop, "MHP ile idam konusunda hemfikiriz fakat oylarımız yeterli olmuyor. CHP'nin desteğine ihtiyacımız var ve CHP ile irtibat halindeyiz. CHP'den destek gelmemesi durumunda tekrar bir referanduma gidebiliriz" dedi.

 

REFERANDUM SONUÇLARI GENEL KANIYI YANSITIYOR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nda vatandaşların sorularını yanıtlayan Şentop, bir basın mensubunun ''Referandumda elde edilen yüzde 51'lik oy, kamuoyunun genel vicdanıyla örtüşüyor mu? Siz bu yüzdeyi yeterli buluyor musunuz? sorusuna cevap olarak, "Demokrasi ile yönetilen toplumlarda yapılan referandumlarda bu tür yüzdeler demokrasinin makul olduğu anlamına gelir. Çok yüksek oranda alınan sonuçlar genellikle dikta rejiminin hakim olduğu ülkelerde görülür. Bu sebeple elde edilen oranı geçerli buluyorum" dedi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından 'Cumhuriyet' ibaresini kaldırmasının hatırlatılması üzerine, "Öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Cumhuriyet olmayan bir yerde Cumhurbaşkanı olmaz, sadece tekrardan ibaretti. Bunda bir maksat aramaya gerek yok" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN EĞEMENLİK HAKKI BAŞKA BİR KURULUŞA TESLİM EDİLEMEZ

 

Seçim sonuçlarına itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin öncelikle Danıştay'a sunduğu itirazın reddedilmesi ardından konunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınmasının ardından CHP'yi umutlandıracak bir takım kararların verildiğinin hatırlatılması üzerine Şentop, "Bu ülkede alınan seçim kararları bu ülkeyi bağlar. Bir ülkenin seçim sonuçlarını ve eğemenliğini tayin etmesi hiçbir mahkemeye ya da yabancı bir kuruluşa teslim edilemez. Eğer öyle olsaydı örneğin Almanya, AİHM'de bulunan yargıçları baskı altına alıp, AK Parti'yi iktidardan düşürmek isteyebilirdi. Bu sebeple hiç bir ülkenin eğemenliği başka bir ulusun eline teslim edilemez" ifadelerini kullandı. Şentop ve AK Parti heyeti daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.