NATO hattında bu kaçıncı soygun?

Çorlu ile Gelibolu arasında yer alan NATO hattından mazot çalma girişiminde bulunan şüpheliler, toplamda hattan çektikleri 7 ton mazot yüklü iki kamyonu bırakıp kaçtı.

GÜNDEM 14.08.2017 22:05:00 0
NATO hattında bu kaçıncı soygun?

ŞÜPHELİLER KAYIPLARA KARIŞTI

 

Çorlu’da gece saatlerinde meydana gelen olayda, Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri görevlileri Çorlu ile Gelibolu arasında akaryakıt akışını sağlayan hatta basınç azalması olduğunu tespit ederek durumu jandarma ekiplerine bildirdi. 17 kilometrelik hat üzerinde inceleme yapan Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızların NATO hattından kelepçe yöntemiyle müdahale ederek çektikleri mazotları iki ayrı kamyon kasasındaki tankerlere yükleyen kişilerle karşılaştı. NATO hattından mazot çalma girişiminde bulunan şüpheliler, karşılarında jandarmayı görünce araçlarını olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı.

 

YAKALANMALARI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

 

Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri hattan çekilen ve iki ayrı kamyon kasasındaki tankerlere yüklenen mazotu ANT bölge başkanlığı yetkililerine teslim ederken iki kamyona da el koyarak yediemin otoparkına teslim etti. Çalıntı mazot yüklü kamyonların İ.K. ve F.B. adlı kişilere ait olduğunu tespit eden jandarma ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

DAHA ÖNCE DE MAZOT ÇALMIŞLARDI

 

Çorlu’da daha önce de benzer bir olay meydana gelmiş, hattın ilçeye bağlı Seymen Mahallesi’nden geçen kısımdan aynı yöntemle hırsızlık yapan kişi ya da kişiler NATO’ya ait mazotu çalarak kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürdürülüyor.