"Et ve Süt Kurumunun müdahalesi süt fiyatlarını düzenledi"

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, "Sanayicinin yapamadığı müdahaleyi Et ve Süt Kurumu daha etkili bir biçimde yaparak süt fiyatlarını düzenledi" dedi.

GÜNDEM 14.08.2017 21:57:00 0
"Et ve Süt Kurumunun müdahalesi süt fiyatlarını düzenledi"

Başkan Keskin sanayicilerin süt tozu ile ilgili son zamanlarda basında çıkan haberlere değinerek yaptığı yazılı açıklamada, "Bakanlığımız daha önceki yıllarda süt fiyatlarını düzenlemek için süt sanayicileri ile birlikte süt tozu uygulaması yaptı. Büyük bütçeler ve emekler verilmesine rağmen istenen düzeye bir türlü gelmedi. Bugün ise sanayicinin yapamadığı müdahaleyi Et ve Süt Kurumu daha etkili bir biçimde yaparak süt fiyatlarını düzenledi" şeklinde konuştu

 

"ANASI OLMAYANIN DANASI OLMAZ"

 

Açıklamalarına devam ederek dişi hayvan kesiminin önlemek için Et ve Süt Kurumu’nun başarılı müdahalesi ile ülke hayvancılığını büyük bir tehlikeden kurtarıldığını Belirten Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, "Hayvancılıkta bilinen meşhur bir söz vardır ‘’ Anası olmayanın Danası olmaz ‘’ Et ve Süt Kurumunun Birliklerimiz ile birlikte bu müdahalesi olmasaydı tüm analar kesilecek bugün et fiyatları en yüksek fiyatlara 60-70 TL’lere çıkacaktı. Hayvancılık sektörü, yüksek fiyat değil istikrarlı fiyat istiyor. Önümüzdeki dönemde Et ve Süt Kurumu’nun müdahaledeki yetkilerini genişletilmesini bekliyoruz.”

 

HERHANGİ BİR SÜT SIKINTISINDAN SÖZ EDİLEMEZ

 

Türkiye genelinde yapay bir gündem yaratılmaya çalışıldığını anlatan Keskin,"Sütün önceki yıllara göre azaldığını ve ülke genelinde süt sıkıntısı olduğu algısı yaratılmaya başlanmıştır, böyle bir durum söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2017 yılı Haziran ayı süt ve ürünleri istatistik rakamlarını açıkladı. İstatistik verilere bakıldığında içme sütü üretimi 113 bin 766 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki yıla göre yüzde 9.7 oranında artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Dolayısıyla ülkede herhangi bir süt sıkıntısından söz edilemez. Merkez Birliği olarak bin bir emek ile gece gündüz demeden, tatil ne demek bilmeden çalışan bu üreticilerimizin alın terlerinin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.