Gurbetçilerin dönüş yoğunluğu sürüyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve karayoluyla Türkiye'ye gelerek izinlerini geçiren gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönmeyi sürdürüyor. Gurbetçilerin dönüşü nedeniyle Edirne'den Bulga

GÜNDEM 13.08.2017 18:00:00 0
Gurbetçilerin dönüş yoğunluğu sürüyor

65 BİNİN ÜZERİNDE ARAÇ ÇIKIŞ YAPTI

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri kuyruğun nedenini Bulgaristan tarafının yavaş çalışmasından kaynaklandığını belirtti. Müdürlüğün resmi internet sitesinden yayınlanan verilere göre, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı'ndan  son 11 günde büyük çoğunluğunu gurbetçilerin oluşturduğu 65 bin 438 araçla 238 bin 528 kişi çıkış yaptı.

 

İKİ ÜLKE OTURUP TEDBİR ALSIN

 

Almanya'dan gelerek 4 haftalık tatilini memleketi Aksaray'da geçiren Taner Koral, Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyrukta beklediklerini belirterek, kuyruğun yavaş ilerlemesinden şikayetçi oldu. Koral, "Sınırda beklemek istemiyoruz. Bu sorun yıllardır devam diyor. Türk tarafı sorunun Bulgaristan'da, Bulgar tarafı da sorunun Türkiye'den kaynaklandığını söylüyor. Biz yılda bir kez girip çıkış yapıyoruz, buna göre iki ülke oturup tedbir alsa, olmaz mı?" dedi.

 

SICAKTAN BUNALAN AĞAÇ GÖLGESİNİ TERCİH ETTİ

 

Hava sıcaklığının 35 derece olduğu kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalan gurbetçilerin bir kısmı ağaç gölgesini tercih ediyor. Acıkan bazı gurbetçiler ise ağaç altına serdikleri sofralarda karınlarını doyuruyorlar. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Kapıkule'den çıkış yapmak için gelen gurbetçileri zaman zaman Pazarkule, İpsala  ve Hamzabeyli  sınır kapılarına yönlendiriyor.