Kuran kursu öğrencilerine 112 eğitimi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Müftülüğü'nün işbirliğiyle 112 Acil Servis çağrı hattına düşen gereksiz çağrıların önlenmesi ve ambulansların trafikteki geçiş ?

GÜNDEM 11.08.2017 20:58:00 0
Kuran kursu öğrencilerine 112 eğitimi

AMBULANSA YOL VERMEK HAYAT KURTARIR

 

Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılından bu yana uygulanan 'Yaşam Yol Ver' projesi kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğü'nün öncülüğünde Yaz Kuran Kursu'ndaki öğrencilere eğitim verildi. Edirne'de Yıldırım Mahallesi Hacı İlbey Camii'ndeki kurs öğrencileriyle başlayan ilk eğitime, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ve İl Müftüsü Emrullah Üzüm de katıldı. Ambulansların trafikteki geçiş üstünlüğü hatırlatan Kişioğlu, "Ambulansa kırmızı ışıkta yol verilmesini istiyoruz. Çünkü ambulansa yol vermek hayata yol vermektir" dedi.

 

KURS 1 AY SÜRECEK

 

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, 50 öğrencinin eğitim aldığı ve yaklaşık 1 ay kadar sürecek olan kurslarda öğrencilerin sosyal faaliyetleri yerine getirmesi anlamında çeşitli eğitimlerin verildiğini söyledi. Üzüm, " Tatil zamanı asla boş geçirilmemelidir. Yazın aileleri çocuklarını dini bilgilerini tazelemeleri konusunda camilere gönderiyor. Ama aynı zamanda il sağlık müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızla sağlık, trafik ve çeşitli konuların işlenmesi çocukların gerçekten yaz tatilini dolu dolu geçirmelerine hem de hayata daha iyi hazırlanmalarına yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.