Kurban kesim ücreti belli oldu

2017 Yılı Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban Hizmetleri Komisyonu bir dizi kararlar aldı.

GÜNDEM 10.08.2017 21:11:00 0
Kurban kesim ücreti belli oldu

Buna göre kurban kesim, satış yerleri ve hayvan sevk kontrol noktalarında 04 Eylül'e kadar günün her saati hayvan hareketlerinin belge kontrolü ve denetimi yapılacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesenlere cezai işlem uygulanacakken, kurban kesim ücretleri de belli oldu.

 

KASAPLARDAN BELGE İSTENECEK

 

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla alınan bir dizi kararlar gereği Çerkezköy'de kurban kesim yerlerinde görevlendirilecek kesici kasaplardan kesici belgesi istenecek. Mezbaha ve kurban kesim yerlerinde kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşasının önlenmesi için randevu sisteminin getirilmesi ve hayvan kesimi, deri yüzme, et paylaşımı ve benzeri işlemler esnasında sıra bekleyenleri sıkıntıya düşürmeyecek şekilde gerekli tedbirler alınacağı Çerkezköy Müftülüğü tarafından belirtildi.

 

YASAK ALANLARDA KURBAN KESENE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

 

Çerkezköy'de büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların Büyükşehir Mezbahasında ve özel mülkünde toplu kesim yapmak isteyip Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından yetkilendirilen kesim yerlerinde kesilebilecek. Özel mülkünde uygun çukur açarak kendi kurbanını kesmek isteyenler, hayvana eziyet vermeden ve çevreyi kirletmeden kurbanını kesebilecek. Ayrıca bilindiği üzere kurban kesim yerleri dışında kalan okul veya cami bahçeleri, site veya binalar ile kamuya ait yerlerde kurban kesimleri yasak. Komisyonda alınan kararlara aykırı hareket edenlere ise ceza kesilecek.

 

KURBAN KESİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

 

Öte yandan İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, kurban ibadetinin geçerli sayılabilmesi için, deve için 5; sığır ve manda için 2; koyun ve keçi için 1 yaşını doldurması gerektiği belirtildi. Çerkezköy mezbahası kurban kesim ücretlerini açıklayan Çerkezköy Müftülüğü, vatandaşların büyükbaş kurbanlıklar için 200, küçükbaş kurbanlıklar için 75, tesisten yararlanma için 30 TL'lik bedeli ödemeleri gerektiğini belirtti.  Özel toplu kesim yapmak isteyenler ise kurban komisyonuna başvurup, 750 TL yatıracak.