Yenileme çalışmaları başladı

Edirne Belediye Başkanlığı; suni gölet olarak da bilinen Barış Parkı'nda yenileme çalışmalarına başladı. Barış Parkı; yeni bir görünüme kavuşturulacak ve modern bir şekilde Edirnelil

GÜNDEM 8.08.2017 20:30:00 0
Yenileme çalışmaları başladı

SU KAYBI ÖNLENECEK!

 

Edirnelilerin nefes alacağı alanlardan biri olan Barış Parkı’nın; vatandaşlardan gelen talepler ve zamanla yaşanan sorunlar üzerine belediye tarafından yenilenme çalışmalarına başlandı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; Başkan Gürkan’ın talimatı üzerine yeni bir proje geliştirdi.  Çalışmalar kapsamında ilk olarak havuz suyu boşaltıldı. Havuz tabanını yenilenerek; UV ışınlarına dayanıklı mavi renk mebran ile izolasyonunun yapılacağını belirten yetkililer, “Böylelikle su kaybı önlenecek ve özellikle yaz aylarında yaşanan kötü kokunun da önüne geçilmiş olacak” şeklinde konuştu.

 

‘’GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DİNLENEBİLECEĞİ ALANLAR YARATILACAK’’

 

Havuzun 10 bin metreküp su aldığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mevcut yürüyüş parkurunun da yenileceğini belirtti. 3 metre genişliğinde 900 metre uzunluğunda özel kauçuk maddeden yürüyüş yolu yapılacağını anlatan Gürkan, “Söz konusu projeyle yeni çocuk grupları, yeni spor aletleri kurulacak. Piknik masaları yenilenerek, modern görünümlü kamelyalar hizmete sunulacak. Yeni peyzaj çalışması ile Edirnelilerin gönül rahatlığıyla dinlenebileceği alanlar yaratılacak, eskiye oranla daha kullanışlı bir hale getirilecek. Yeniden düzenlenecek olan Barış Parkı 23 bin metre kare alanıyla Edirnelilere hizmet verecek” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ