Trakya'da sıcak hava bunaltıyor

Bunaltıcı hava sıcaklıkları ve yüksek nem Trakya'da yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Edirne'de 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklıkları nedeniyle Edirneliler zor anlar yaşıyor.

GÜNDEM 8.08.2017 20:28:00 0
Trakya

ÇARŞAMBA GÜNÜ 41 DERECE

 

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinden kaynaklı nemle, sıcaklık ölçülenden daha fazla hissediliyor. Gölgelik alanlara ve parklara giden kent sakinlerinin yanında, çocuklar ise süs havuzlarında serinliyor. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, hissedilen hava sıcaklığının Çarşamba günü 41 dereceye çıkması bekleniyor.

 

TEKİRDAĞ'DA NEM YÜKSEK

 

Hava sıcaklıklarının tüm Türkiye'deki artışından Tekirdağ da etkilendi. Hava sıcaklığının 35 derecenin üstüne çıktığı, nem oranının da yüzde 77'e ulaştığı kentte, vatandaşlar ağaç altlarında ve gölgelik mekanlarda serinlemeye çalışıyor. Tekirdağ sahilinde gölgelik alanda dinlenirken AA muhabirine konuşan Ergun Yüksel, sıcak havayla birlikte nemin de kendilerini etkilediğini ifade ederek, özellikle öğle saatlerinde güneş altında kalmamaya özen gösterdiklerini söyledi. Sıcak havanın Türkiye'nin her bölgesinde etkisini gösterdiğini anlatan Yüksel, nemden dolayı sıcaklığın daha da bunaltıcı hale geldiğini kaydetti. Kırklareli'de de nem yüzde 35 sıcaklık ise 38 derece olarak ölçülüyor.