Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında sona yaklaşıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de yapılması planlanan  Kültür Merkezi projesinde hafriyat çalışmaları sona ermedi.

GÜNDEM 7.08.2017 21:10:00 0
Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında sona yaklaşıldı

Hafriyat işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kültür Merkezi’nin temelinin ise Eylül ayı içinde atılması hedefleniyor.

 

EYLÜL'DE TEMELİ ATILACAK

 

Çerkezköy Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında yapılacak olan Kültür Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak olan Kültür Merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleriile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak” dedi.

 

2018 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

 

Yaklaşık 23.4 milyon Lira maliyetli Kültür Merkezi projesinin hafriyat çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Akay, “Kentimiz için büyük öneme sahip olan Kültür Merkezi projemizin temelinin ise Eylül ayı içinde atılması hedefleniyor” ifadelerini kullandı. Haziran ayı içinde başlayan çalışmaların 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak Çerkezköylülerin hizmetine açılması planlanıyor.