İnşaat işçilerine meydan dayağı

Kırklareli'de bir inşaatta çalışan işçiler ile müteahhit arasında alacak konusunda çıkan kavgada, bıçak, taş ve sopalar konuştu. Kavgada 4 kişi yaralandı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken,

GÜNDEM 6.08.2017 19:25:00 0
İnşaat işçilerine meydan dayağı

4 KİŞİ YARALANDI

 

Kırklareli'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir inşaat firmasında dış cephe ısı yalıtım işlerini yapan kardeşler ile müteahhit, alacak verecek meselesini konuşmak için buluştu. Çay bahçesinde buluşan taraflar daha sonra kavgaya tutuştu. Arbedede sandalyeler havada uçuşurken, Turan Hakan ve Çetin Akbaş, kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldıkları darbe sonucu, müteahhit Adem Angay il birlikte gelen ve Ö.A ile E.A., ise  aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Polis kavgayı güçlükle ayırırken, yaralılar ambulanslarla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

PARAMIZI İSTEDİK DAYAK YEDİK

 

Olaya dahil olan inşaat işçisi Turan Hakan yaşananları aktarırken, "Paramızı istedik dayak yedik. İşveren, dün bizi konuşmak için çay bahçesine çağırdı. Yaklaşık 4 aydır çalışıyoruz paramızı vermiyor. Paramızı isteyince yanında getirdiği 30'a yakın adamla bizi darp etti. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sürekli telefona tehdit içerikli mesaj atıyor. Ben Van'da 12 kişiye ekmek götürüyorum. Bize saldıracak diye dışarı çıkmaya korkuyoruz. Dün polise verdiğimiz ifademizde işveren hakkında şikayetçi olduk" dedi.

 

YEMEK YİYECEK PARAMIZ YOK

 

Başına aldığı darbe nedeniyle hastaneyle kaldırılan Çetin Akbaş, haksızlığa uğradıklarını belirterek, "Firma sahibine 15 gün önceden bu işi yapmıyoruz diye 100 defa söyledik. Adam bize 'Ya yapacaksınız ya da paranızı vermiyorum' dedi. Yaptığımız işi bile 'Siz yapmadınız' diye inkar etti. Alacağımız paraya karşılık senet alacağız diye anlaştık. Daha sonra hiç bir şey anlamadık arabalar geldi sopalarla silahlarla insanlar araçlardan inip, sandalye ve ağaçla kafama vurup dövdüler. Şu an yemek yiyecek paramız dahi yok. Paramızı istiyoruz" diye konuştu.

 

İDDİALARI YALANLADI

 

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde oturan müteahhit Adem Angay, hakkındaki iddiaları yalanladı, işçilerin kendisine iftira attığını söylen müteahhit, kavganın işçilerden birinin küfür etmesinden dolayı çıktığını ve oğlu Ö.A ile yeğeni E. A.,'nın sırtlarından bıçaklanarak yaralandığını söyledi. Müteahhit ise işçilerden şikayetçi oldu.