Kapıkule'de TIR ve gurbetçi yoğunluğu

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR'lar 10 kilometre kuyruk oluştururken, izinlerini anavatanlarında geçiren gurbetçilerin dönüşe geçmesi

GÜNDEM 4.08.2017 21:37:00 0
Kapıkule

6 KİLOMETRELİK KUYRUK OLUŞTU

 

Türkiye’nin Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda son 1 haftadır yaşanan TIR kuyruğu erimiyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yükleri ile Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR’lar 10, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu. Sıranın gelmesini bekleyen TIR sürücüleri yoğunluğun yakıt kuyruğundan ve Bulgaristan’ın oluşan yoğunluğa cevap verememesinden kaynaklandığını dile getirdi. 35 derece sıcakta demir kafesler içinde beklemekten bunaldıklarını söyleyen sürücüler, yetkililerin sorunlarını çözmesini istedi.

 

GURBETÇİLER DÖNÜŞ YOLUNDA

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,  Kapıkule’de  yaşanan TIR kuyruğunun Bulgaristan'ın yavaş çalışmasından kaynaklandığını belirtti. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaz tatillerini geçirmek anavatana gelen gurbetçiler izinlerinin bitimiyle çalıştıkları ülkelere dönmeye başladı. Avrupa'ya çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden Türk işçiler gümrük kapısında yoğunluk oluşmasına neden oldu.

 

BULGARİSTAN TARAFI AĞIR İŞLİYOR

 

Yaşanan yoğunluğun ardından sorunu yerinde görüp incelemek için geçtiğimiz gün, Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TIR ve küçük araç yoğunluğunun önlenmesi için Bulgar tarafıyla görüşüp sorunu çözeceklerini söylemişti. Tüfenkci,  incelemenin ardından, "Yaşanan sorun mazot ve Bulgaristan tarafının yavaş çalışmasından kaynaklanıyor. Bulgaristan tarafıyla bir araya gelerek yaşanan yoğunluğun önüne geçmeyi düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.