Akay, Çerkezköy'de son durum değerlendirdi

Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay ve CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, yapılan yatırımları ve çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNDEM 4.08.2017 21:35:00 0
Akay, Çerkezköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Akay, Kent Park projesinin 2018 yılı Temmuz ayı itibariyle tamamlanacağını ifade etti.

 

CUMHURİYET MAHALLESİNİ GEZDİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay birim amirleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçede yapılan ve yapılmakta olan yatırımları yerinde inceledi. Öncelikle tepe piknik alanında yapılan Trakya'nın en büyük oyun parkını ziyaret eden heyet, aynı alana ikinci bir büyük park yapılacağını ifade etti.

 

2 BİN KİŞİLİK TRİBÜN

 

29 Ekim Spor Kompleksi içersinde yer alan tesisleri inceleyen Akay, Çerkezköy'ün güreş takımının oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca salonda Judo ve Karate dersleri de verilecek. Yapımı devam eden futbol sahası ile ilgili de konuşan Akay “Futbol sahasının iki tarafına ise bin kişilik tribün yapmayı düşünüyoruz. Büyük olasılıkla futbol sahamızı Eylül ayına kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

PAZAR YERİNE RAHAT ULAŞIM

 

Fatih Mahallesi'nde bulunan yatırımları da inceleyen heyet, daha sonra Adnan Kahveci parkı içinde devam eden Kent park çalışmaları hakkında bilgi aktardı.  Kent Park’ta birinci etap çalışmalarının Kasım ayında biteceğini kaydeden Akay “ İkinci etap çalışmalarımız ise 2018 Temmuz sonu bitecek. Bu kent park projesi ile birlikte 70-80 bin metrekarelik alanını vatandaşlarımıza kavuşturacağız. Fatih Mahallesinden yürüyemeye başlayan vatandaşımız dere istikametinden Pazar yerine ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

 

ALTI YOL KAVŞAPI RAHATLADI

 

Öztrak Caddesinde dekoratif aydınlatmalar yapılacağını kaydeden Akay, "Tek yön uygulamasında alt yol kavşağını tek yöne göre projelendirmiştik. Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkarttı ve alt yol kavşağı yeni düzenlemeye göre yenilenecek. Hükümet Caddesindeki köşe kırığını alıyoruz ve Hükümet Caddesi üzerinden Öztrak Caddesine gidecek araçlar alt yol kavşağı trafiğine girmeden sağ taraftan yoluna devam edecek. Bununla birlikte altıyol kavşağının da trafiği rahatlamış olacak. Astsubay lojmanları önündeki köşe kırığını da yapacağız. Hayri Batur Caddesinden gelen araçta viyadüğe direkt gidecek. Bu çalışmalarla birlikte yolu iyileştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

KAPALI PAZAR ALANI MALİYETİ 9 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE

 

Kapalı Pazar alanına geçen Akay, Kapalı Pazar projesi hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Akay, pazarcı esnafıyla  yaklaşık olarak bir buçuk yıldır bir araya geldiklerini kaydederek, "Projemiz hayata geçti. Pazar yeri kendi verimliliğini kaybetmişti. Yeni projemiz olan Kapalı Pazar yerimiz 8 ay sonra bitecek. Kapalı Pazar projesi 6 milyon 930 bin TL’lik bir yatırımdır. Ayrıca kent park projesinin geçtiği bu alanlarda 8 bin metrekarelik bir konser alanımız olacak” diye konuştu.

 

15 GÜN İÇİNDE TEMEL ATILACAK

 

Mobese merkezi, Zabıta Müdürlüğü ve AFAD hizmetleri binasının çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Akay,  “Çerkezköy’de TEDES ihalesini gerçekleştirdik. TEDES’in kontrol binası, zabıta ve AFAD hizmetleri binası olarak tasarladık. 15 gün içersinde ise temel atma aşamasına geleceğiz” diye konuştu.

 

BUNDAN DOLAYI MUTLUYUM

 

Akay, Fevzipaşa Mahallesi Kulalılar Sokak’ta bulunan Bülent Ecevit Parkı hakkında bilgiler verdi. Yeni düzenleme ile birlikte çok güzel bir parkı mahalleye kavuşturduklarını kaydeden Akay “Mahallede bulunan çocuklarımız bu güzel alanları kullanamıyordu. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde ilçe merkezindeki bütün parklarımızı bu hale getirdik. Çocuklar ve aileleri parkları ele geçirdi. Bende bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

 

OTOPARK YAPILACAK

 

Gün geçtikçe artan otopark sorunu hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Akay, "Birinci tercihte Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi arasında kalan şelale parkın bulunduğu alanın yer teslimini Büyükşehir Belediyesine yaptık. Bununla ilgili çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz. Atatürk ve Uğur Mumcu Caddesi arasında kalan yere de  çok katlı bir otopark yapma hedefimiz var. Ayrıca Devlet hastanesi bölgesinin yan tarafından açık park olarak kullanılan alanı da Büyükşehir Belediyesine devrettik” şeklinde konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA