FETÖ sanıkları Halk Eğitim Merkezi'nde yargılandı

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na  yönelik soruşturma kapsamında, iş adamı, öğretmen, doktor, öğretim üyesi ve KHK ile kapatılan Zaman gazetesi yöneticile

GÜNDEM 4.08.2017 21:24:00 0
FETÖ sanıkları Halk Eğitim Merkezi

DAVA KIRKLARELİ HALK EĞİTİM MERKEZİNDE GÖRÜLDÜ

 

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, KHK ile kapatılan gazete, sendika ve derneklere üye oldukları ve Bank Asya'da hesapları bulunduğu iddia edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

 

2 SANIK GÖRÜNTÜLÜ OLARAK DURUŞMAYA KATILDI

 

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Tutuklu 6 sanık, duruşma salonuna Ceza İnfaz Kurumu aracıyla getirilirken, 2 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile duruşmaya katıldı.

 

6 KİŞİ TUTUKLU YARGILANACAK

 

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı. Sanık ve avukatların savunmalarının ardından tanıkların dinlenmesi tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, tutuklu sanıklardan Muzaffer S. ve Muhammed K.’nin tahliyesini, Osman M., Resul K., İlhan T., Mükremin M., Uğur K. ve Mustafa K.’nin ise tutukluluk halinin devamını talep etti.

 

3 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

 

Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, mütalaaya ilişkin kararda, Muzaffer S., Muhammed K. ve Uğur K.’nin tahliyesine karar verildiğini bildirdi. Yeltepe, sanıklardan Osman M., Resul K., İlhan T., Mükremin M. ve Mustafa K.’nın tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiğini belirtti. Duruşma, 1 Kasım'a ertelendi.