Kaldırımlara park eden araçlara ceza

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak yaptıkları denetimlerde, araçlarını yayalara ayrılmış yollara ve engelli geçitleri üzerine park eden sürücülere geçit ve

GÜNDEM 3.08.2017 22:38:00 0
Kaldırımlara park eden araçlara ceza

Ekipler, kaldırım ve yayalara ayrılmış yollara park eden araçlar hakkında idari işlem yapmaya devam ediyor.

 

YAYA VE ENGELLİ YOLU PARK ALANI DEĞİLDİR

 

Yapılan tüm uyarılara rağmen yasak olan yerlere park edilen araçlara, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38. maddesi uyarınca kaldırım işgali yapan araçlara idari işlemlerin yapıldığı belirtildi. Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yapılan denetimlerde tretuvar ve yayalara ayrılmış yolların işgallerine yönelik uygulama devam ediyor. Vatandaşlar tarafından da gelen şikâyetler üzerine kaldırım üzerine park eden araçlarla ilgili uygulama yapan zabıta ekipleri, 2017 yılının ilk altı ayında 498 araca idari işlem gerçekleştirdi.

 

EŞKİNAT: “KALDIRIMLAR YAYALARIMIZ İÇİN YAPILDI”

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Kaldırımlarımız yayalarımıza ait. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz şehrimizin bütün sokak ve caddelerinde yayalara ayrılmış yollara ve engelli rampalarına park eden araçlara defalarca uyarılarda bulunuyorlar. Yaya yollarına park eden araçlar yüzünden yayalar ve özellikle engelli vatandaşlarımız ile çocuklarımız tehlike içinde kalıyorlar. Bu konuda araç sahibi vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum,” diye konuştu.