İkitelli OSB, Kapaklı'ya taşınıyor

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, bünyesindeki firmaların artan talepleri karşısında İkitelli-2'nin Kapaklı'ya yapılması kararı aldı.

GÜNDEM 3.08.2017 22:34:00 0
İkitelli OSB, Kapaklı

 Kapaklı'nın güneyine yapılması planlanan OSB'nin yanı sıra işçilerin bisikletle işe gidip gelebilmeleri için yakın alanlara konut inşa edecek. Bu karar ile birlikte Kapaklı'daki emlak piyasalarında hızlı bir yükseliş bekleniyor.

 

İKİTELLİ 2, KAPAKLI'YA KURULUYOR

 

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde firma ve işletmelerin artan yer ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla, İkitelli-2 Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruması için İ.O.S.B. ile TOKİ arasında bir süredir görüşmeler yapılmaktaydı. Yapılan görüşmelerin olumlu ilerlemesi sonucu Kapaklı-Saray arasında TOKİ tarafından İkitelli- 2’nin kurulması için anlaşmaya varıldı. Başkanlıktan onay gelmesi halinde yer temini çalışmaları başlayacak.

 

KAPAKLI’YA DEĞER KATACAK

 

Kapaklı’nın güneyinde büyük bir alana yapılması düşünülen İkitelli-2 projesinin hayata geçmesiyle birlikte, Kapaklı’ya büyük bir göç ve iş fırsatlarını da beraberinde getirecek. İstanbul İkitelli ilçesinde bulunan O.S.B.’de 700 dönüm içinde 39 kooperatif, 11 müstakil parsel varken, 30 bin iş yeri ve 300 bin işçi çalışıyor. Kapaklı’da daha büyük bir O.S.B. yapılması düşünüldüğü için bölgedeki işsizlik daha da azalacak, Her geçen gün yeni bir yatırım alan Trakya’nın göz bebeği Kapaklı çok değerli bir yatırıma daha kavuşmuş olacak.

 

“10 BİN HEKTAR ALANA YAPILACAK”

 

Daha önce bu konuyu gündeme getiren Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer, bir yazısında İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Gülbahar’ın bu proje ile ilgili konuşmalarına yer vermişti. Bayer köşesinde Şaban Gülbahar’ın konuyla ilgili söylediklerini şu şekilde aktardı; “Yeri TOKİ belirleyecek. Ama muhtemelen Çerkezköy ile Saray arasındaki Kapaklı’nın güneyinde 10 bin hektarlık bir alan. TOKİ, arsa ve altyapı bedellerini İkitelli OSB’den alacak. En küçük pay 3 dönüm olacak; 50, 100 ve 500 dönümlük parseller de olacak. 20 yıl önce bir köy olan Kapaklı bugün 100 bini aşan nüfusu ile Çorlu-Çerkezköy sanayi hattının üçüncü halkası olacak. Adı ‘Kapaklı İkitelli-2 Organize Sanayi Bölgesi’ olacak. Bu alanın bin dönümü de konut alanı olacak; işçiler fabrikalarına bisikletle gidip gelecekler. Ulaşım için de hızlı tren düşünüldüğünü söylediler, bakalım. Gülbahar; “TOKİ bu projenin gerçekleşmesi için büyük çaba gösteriyor. TOKİ ile protokol aşamasındayız. Ben bu projeye ‘Organize Sanayi Şehri’ adını koymak istiyorum” Alınan bu karar ile birlikte Kapaklı emlak piyasalarında hızlı bir yükseliş bekleniyor.

 

Haber / Celal KARAKURT