Albayrak  2. dönem Başkanlık için sinyal verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu-Sarılar-Kırkkepenekli-Muratlı arasında hayata geçirilen toplu taşıma hizmetinin başlaması dolayıs

GÜNDEM 2.08.2017 22:04:00 0
Albayrak  2. dönem Başkanlık için sinyal verdi

MAHALLELİYLE BULUŞTU

 

Düzenlenen törene Başkan Albayrak'ın yanı sıra Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Kadir Albayrak Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi ve Muratlı ilçesi ile Kırkkepenekli Mahalleleri arasında hizmet verecek olan toplu taşıma aracının ilk seferine katıldı. Toplu taşıma aracı ile ilk olarak Sarılar Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Albayrak, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Albayrak daha sonra Kırkkepenekli Mahallesi'ni de ziyaret etti.

 

İKİNCİ ETAP YAKINDA TAMAMLANACAK

 

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, yol yapım çalışmalarının ardından ilçeye getirilen toplu taşıma hizmetinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilk etabının ardından  Aşağısevindikli-Yukarısevindikli-Vakıflar yolu tamamlanınca da bu hattan Çorlu ile bağlantı sağlayacaklarını dile getirdi.

 

TEKRAR ADAY OLACAK MI?

 

Yıllar önce gelmesi gereken bir hizmetin 2017 yılında gelmesine üzüldüğünü ifade eden Albayrak, "Bu bölgedeki vatandaşların bu mutluluğu 30 sene önce yaşaması gerekiyordu. Bu servis ve otobüslerin yıllar öncesinden bu yollarda gidip gelmesi gerekiyordu. Bizim insanımız büyük hizmetler konusunda maalesef mahrum bırakılmaktadır. Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte hizmette atağa kalktık. Tekirdağ ili geleninde devraldığımız bütün yol ağı 2 bin 150 kilometredir. 2150 kilometrenin yaklaşık bin 750 kilometresi kaderine bırakılmış ve kullanılamaz durumda. Bin 750 kilometrenin bu sene de dahil olmak üzere asfalt sezonu bittiğinde 1100 kilometresini elden geçirmiş olacağız. İkinci dönemde kesinlikle bin 750 kilometrelik yollardaki sathi kaplamların hepsi sıcak asfalt olacak. Vatandaşlarımız hizmetlerin en iyisine layıktır. Çalışmalarımız tamamlanıncaya kadar elbette sıkıntılar yaşanacaktır. Fakat projeler neticelendiğinde çekilen tüm sıkıntılara değdiği görülecektir"  diyen Albayrak,  ikinci dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığını koyabileceğinin sinyalini verdi. 604 günlük bir görev süresinin kaldığını açıklayan Başkan Albayrak, tekrar adaylık sürecini konuşmak için henüz erken olduğunu ifade etse de şu an için yatırımlara odaklandığını belirtti.

 

Haber / Celal KARAKURT