Başarılı güreşçiler ödüllendirildi

Edirne Belediyesi Olağan Meclis Ayı toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 12 gündem, 2 gündem dışı olmak üzere toplam 14 maddenin karara bağlandığı Ağustos Meclisi'nde 656. Kırkpı

GÜNDEM 2.08.2017 21:56:00 0
Başarılı güreşçiler ödüllendirildi

PARA ÖDÜLÜ MORAL OLACAK

 

14-15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Büyük Orta Boy'da çeyrek finale kalarak Başaltı Boyu'na yükselen Tansel Umut ve Teşvik-1 Boyu'nda birinci olarak Teşvik-2 Boyu'na yükselen Görkem Karabıyıklıdan, Edirne Belediye Meclisi'nde alınan karar ile ödüllendirildi. Edirne Belediyesi Güreşçileri Tansel Umut'a 10bin TL, Görkem Karabıyıklıdan'a 5bin TL ödül verilmesi kararını oylamaya sunmadan önce sporcuları Meclis Salonu'na davet eden Başkan Gürkan "Hem geleceğe teşvik, moral ve motivasyon olması hem de Edirne Belediyesi olarak sporun tüm branşlarında olduğu gibi Edirne'nin adını duyuran, marka değerine değer katan sporculara vermiş olduğumuz desteği olimpiyatlarda dereceye girmiş olan bu kardeşlerimize de vermemiz gerektiğini düşünerek bu teklifi meclisimize getirdik. Büyük Orta Büyük Boy'da güreşen Tansel Umut, çeyrek finale kaldı. Orda bir bel sakatlığı yaşarak yarı finale kalamadı ancak Başaltı Boyu'na yükselerek çok uzun yıllar sonra 1 olan Başaltı Güreşçisi sayımızı 2'ye yükseltmiş olduk. İleride  onu Baş'ta da güreşirken göreceğiz. Görkem Kayabıyıklıdan da Teşvik-1 boyunda birinci olarak kendi boyunun şampiyonu oldu. Bugün her ikisini de tebrik ediyoruz. Onların bu başarısının diğer pehlivanlarımız için de örnek teşkil etmesini ve özellikle yağlı güreşlerde başarıya susamış olan Edirneyi ve Edirnelileri bu ata sporuna daha çok bağlamalarını, heveslendirmelerini ve görsel anlamda tatmin etmelerini diliyoruz. Bu iki evladımıza vereceğimiz para ödüllerinin de tüm güreşçilerimiz için bir moral değer olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİN OLİMPİYATIDIR

 

Oybirliği ile alınan kararın ardından sözlerine devam eden Başkan Gürkan, 656. yıldır süre gelen Tarihi Kırkpınar'ın, yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunun altını çizerek "Edirne'nin en önemli iki marka değeri var. Biri Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan muhteşem Selimiye Camii, ikincisi de yine 2010'dan bu yana Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz. Gerek Türkiye'de gerekse dünyada herkesin hem fikir olduğu bir konu da Kırkpınar'ın yağlı güreşin olimpiyatı olduğudur. Bir anlamda Kırkpınar'ın Başpehlivanı hem Türkiye'nin başpehlivanıdır, hem de olimpiyat şampiyonudur. Başppehlivanlık ögesi en çok öne çıkan sembol olduğu için hep o konuşulur ama aslında Kırkpınar'da 14 tane boy vardır. Her boydaki birinci, kendi boyunda Türkiye'nin başpehlivanı ve olimpiyatın da şampiyonudur. Her yıl rekoru tazeleyerek yapageldiğimiz Kırkpınar'da son sene 2 bin 199 pehlivan Sarayiçi Er Meydanı'na çıktı. Bu tüm zamanların rekoru. Aynı zamanda tüm güreş otorotilerinin ortak fikri; son 20 yılın en güzel ve kıran kırana güreşlerin yaşandığıydı. Seyirci açısından da çok doluydu" ifadelerini kullandı.