FETÖ şüphelisi Ayşe Kaya, etkin pişmanlıktan serbest kaldı

Edirne'de FETÖ/PYD soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı gerekçesiyle aranan ve İstanbul'da doğum yaptıktan sonra polis tarafından yakalanarak bebeğiyle Edirne'

GÜNDEM 1.08.2017 21:12:00 0
FETÖ şüphelisi Ayşe Kaya, etkin pişmanlıktan serbest kaldı

DOĞUM YAPACAĞI ESNADA YAKALANDI

 

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün faaliyet gösterdiği dernekler arasındaki AYDER'in üyesi olan ve örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen Ayşe Kaya hakkında geçen yılın Aralık ayında yakalama kararı çıkarıldı. O tarihten beri aranan Kaya, 25 Temmuz günü İstanbul Esenyurt'ta, doğum yapmak üzere bir hastaneye giriş yaptığı sırada polis tarafından yakalandı. Hastanede doğum yapan ve polis gözetiminde 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Kaya Edirne'ye getirildi.

 

GECE YARISI 'ETKİN PİŞMANLIK' İFADESİ VERDİ

 

Edirne 2'nci Sulh  Ceza Mahkemesi'nde önceki gün hakim karşısına çıkıp etkin pişmanlık yayasından yararlanmayacağını söyleyen Kaya hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi. Mahkemenin tutuklama kararından sonra Ayşe Kaya cezaevine götürülmeden, avukatı aracılığıyla etkin pişmanlık yasasından yararlanıp itirafçı olmak istediğini belirterek, ifade vermek istediği talebinde bulundu. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na dün gece yarısı ek ifade veren Kaya, 'etkin pişmanlık yasasından' yararlandırılarak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

 

CHP'Lİ  TANRIKULU TWETT ATMIŞTI

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından yeni doğum yapan FETÖ şüphelisi Ayşe Kaya ile ilgili paylaşımlarda bulunmuştu. Tanrıkulu, 26 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım'ı Twitter hesabından etiketleyerek, "Esenyurt'ta dün doğum yapan Ayşe Kaya'nın, bugün hastaneden bebeğiyle göz altına alınması hangi hukukta, inançta, dinde var" dedi. Tanrıkulu dün de "4 gündür Edirne'de gözaltında tutulan 6 günlük bebek sahibi Ayşe Kaya, tutuklandı. Bebeği Kayınvalidesine teslim edildi. Nedir bu vicdansızlık" diyerek Kaya'nın fotoğrafını paylaşmıştı.

 

Haber / Celal KARAKURT